IJsselland gaat hoogrisicopatiënten Interne Geneeskunde vaccineren

Het IJsselland Ziekenhuis gaat op korte termijn een aantal patiënten van Interne Geneeskunde met een kwetsbare gezondheid vaccineren tegen Covid-19. Dit is besloten in overleg met de Gezondheidsraad en het RIVM. De kans op een ernstig beloop van Covid-19 is bij patiënten uit deze groep groot. Daarom is het van belang om deze groep zo snel mogelijk te vaccineren. Wanneer de vaccins beschikbaar komen, is nog niet bekend.

Schriftelijke uitnodiging

De vaccinaties voor deze groep patiënten vinden plaats in het IJsselland Ziekenhuis door het vaccinatieteam. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen binnenkort een schriftelijke uitnodiging. Wij kunnen ons voorstellen dat u als patiënt van Interne Geneeskunde spoedig wilt weten of en wanneer u in aanmerking komt voor deze vaccinatie. Wij willen benadrukken dat het niet zinvol is om het IJsselland Ziekenhuis hiervoor te bellen. Onze medewerkers kunnen u aan de telefoon het antwoord op deze vraag niet geven. Wanneer u tot de vaccinatiegroep behoort, krijgt u daarvan voor eind maart bericht.

Vaccins

De meeste hoogrisicopatiënten van 18 jaar en ouder krijgen bij voorkeur een mRNA-vaccin, vanwege hun kwetsbare gezondheid. Vaccinatie met mRNA vaccins kan niet via de eigen huisarts uitgevoerd worden om logistieke redenen, zoals het aantal doses per verpakking en vervoer- en vriescondities voor deze vaccins. Daarom zal deze vaccinatieronde worden uitgevoerd in een aantal geselecteerde ziekenhuizen in Nederland.

Actuele informatie

Actuele informatie over de vaccinatierondes van patiënten in hoogrisicogroepen vindt u op de website van het RIVM.