IJsselland verlengt de bronzen Milieuthermometer Zorg!

December 2019 werd de duurzame bedrijfsvoering van ons ziekenhuis beloond met het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg. Dit milieuzorg keurmerk is 3 jaar geldig.

In januari 2021 vond de eerste audit (periodieke controle) plaats om te beoordelen of het ziekenhuis nog steeds aan alle thema's voldoet.
De conclusie is dat het IJsselland Ziekenhuis aan alle getoetste verplichte criteria voor het bronzen niveau voldoet en dat het keurmerk hiermee wordt gecontinueerd!
Daarnaast voldoen we op dit moment aantoonbaar aan 19 extra criteria naar keuze van de minimaal 17 die op niveau brons zijn vereist.

Wat is de milieuthermometer Zorg?
De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door het Milieuplatform Zorg en Stichting Milieukeur en is inmiddels uitgegroeid tot hét landelijke milieukeurmerk voor de zorgsector. De eisen van het keurmerk zijn verdeeld over 17 thema's, waaronder energie, water, voeding, vervoer, afval en gevaarlijke stoffen.
Op alle 17 thema's tonen we aan dat ons ziekenhuis de maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt als het gaat om de impact van de bedrijfsvoering op het milieu en de leefomgeving. Met name op het gebied van energiebesparende technische installaties – zoals op het nieuwe OK complex - en het voorkomen van voedselverspilling scoort het ziekenhuis goed.

Binnenkort krijgt het IJsselland ook een Green Team dat zich gaat bezighouden met verduurzaming van ons ziekenhuis.
Naast het leveren van de best denkbare zorg wil het IJsselland Ziekenhuis ook structureel vergroenen en bijdragen aan een duurzame samenleving. In 2022 volgt weer een volgende milieu audit.