IJsselland Ziekenhuis behaalt certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg

De afgelopen jaren zijn we als ziekenhuis bewust bezig met het verbeteren van de informatiebeveiliging binnen het IJsselland. We hebben hier nu een officieel certificaat voor gehaald: het NEN7510 certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg.

Zorgvuldig
Maar wat betekent dit concreet? Dat we aantoonbaar zorgvuldig met onze informatie om gaan en dat we hierin continu verbeteren! Alle medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis moeten hun steentje bijdragen aan het beschermen van patiëntgegevens en andere gevoelige gegevens. Hierop worden de mensen voortdurend getraind, en hierbij worden ze technisch ondersteund.
Als ziekenhuis verlenen we onze zorg steeds meer digitaal als dit kan, dit biedt veel voordelen voor zowel de patiënt als onze zorgprofessionals. Het is heel belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt, de NEN certificering onderstreept dit.   

Tot nu toe hebben vooral academische ziekenhuizen en ICT bedrijven dit certificaat gehaald. Het IJsselland Ziekenhuis is een van de eerste regionale ziekenhuizen met dit certificaat en daarmee een mooi voorbeeld voor andere soortgelijke organisaties.

Uw gegevens in veilige handen
‘We zijn heel trots op het behaalde resultaat, waaraan hard is gewerkt. Door het behalen van dit certificaat tonen we aan dat we voldoen aan de voor zorginstellingen wettelijke verplichte NEN7510-norm. Dit betekent dat uw gegevens bij ons zo goed mogelijk in veilige handen zijn, dat vinden we heel belangrijk', zegt Albert van Wijk, bestuurder IJsselland Ziekenhuis.

Op de foto: bestuurder Albert van Wijk neemt het NEN7510 certificaat in ontvangst uit handen van Chris de Back, Business Leader Health Care and Public Administration van DNV.