Innovatie in het IJsselland Ziekenhuis: ‘Daar worden onze patiënten beter van!’

Begin september tekenden het IJsselland Ziekenhuis en Philips een intentieverklaring om nauwer te gaan samenwerken. Technologie en software worden steeds geavanceerder en bieden mogelijkheden om de zorg beter te maken en de kosten te verlagen. Voor een ziekenhuis is het belangrijk deze technologie op een goede manier in te zetten.

Ideale partner
Philips heeft een breed portfolio aan medische technologie en ICT en koppelt dit aan internationale kennis en ervaring op het gebied van innovatie en optimalisatie van diensten en zorgverlening. Voor het IJsselland Ziekenhuis is Philips daarom een ideale partner om mee samen te werken. In de komende periode wordt verder onderzocht hoe deze samenwerking tot stand komt op verschillende onderdelen, zoals medische technologie, ICT, innovatie en optimalisatie.

Albert van Wijk, bestuurder van het IJsselland Ziekenhuis, is blij met deze ontwikkeling: “Technologie gaat ons helpen om zorg op afstand te leveren als dat kan, en alleen in het ziekenhuis als dat moet. Dat is een belangrijke doelstelling van ons ziekenhuis en Philips kan oplossingen leveren om ons daarbij te helpen. Daarnaast gaat Philips met ons meedenken hoe we processen slimmer kunnen inrichten, met als doel meer efficiëntie en minder kosten. Daar worden onze patiënten ook beter van!”

Bestaande samenwerking voor hartfalen en COPD
Het IJsselland Ziekenhuis en Philips werken al langer samen, onder andere door samenwerking bij de online begeleiding van patiënten met hartfalen en COPD. Met behulp van oplossingen van Philips worden patiënten op afstand gemonitord door - verpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis.

“Ik kijk uit naar de intensievere samenwerking. Mooi dat het IJsselland ziekenhuis nu al veel hartfalen- en COPD-patiënten op afstand zorg verleent met onze oplossingen, dat geeft veel vertrouwen voor de verdere transformatie van zorg in onze uit te werken samenwerking,” zegt Léon Kempeneers, Head of Strategy, Innovation, Solutions & Partnerships Philips Benelux.