Kerst in het IJsselland

In opmaat naar de kerstperiode zijn de hal en afdelingen aangekleed met sfeervolle kerstversiering en is de kerstverlichting ontstoken.

Het IJsselland organiseert in de week voor/met Kerst een aantal muzikale activiteiten, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Vleugel
Vanaf zaterdag 18 december staat onze nieuwe vleugel, geschonken door de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis, in de hal. Geoefende en gevorderde pianisten (medewerkers, patiënten/bezoekers in het ziekenhuis) kunnen de vleugel iedere dag tussen 10.00-20.00 uur bespelen.
Ook na de kerstperiode blijft de vleugel beschikbaar om op te spelen.

Combo/pianist
In de week van 20 december treedt bijna iedere ochtend of middag een combo of pianist op:

  • Een professionele pianist verzorgt op maandag 20 en dinsdag 21 december én op 1e en 2e Kerstdag tussen 10.00-13.00 uur een mooi optreden in de hal.
  • Op woensdag 22 en donderdag 23 december tussen 14.00-16.00 uur verzorgt Combo Gelijk Spel optredens op de vide (1e etage hal) en op diverse verpleegafdelingen.
  • Op vrijdag 24 december van 9.45-16.15 uur treden cellisten van ‘Muziek aan bed’ op; van 11.30-13.30 uur verzorgt Combo Gelijk Spel in het restaurant een optreden voor de medewerkers.

We hopen met deze activiteiten onze patiënten, en de medewerkers die in deze periode werken, wat van onze IJsselland-kerstsfeer mee te geven.