Kleine en intieme plechtigheid in het IJsselland

Woensdag 8 juli vond in het IJsselland Ziekenhuis een bijzondere plechtigheid plaats. De medisch maatschappelijk werker van het IJsselland is tevens buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en mocht in deze functie voor een voormalig coronapatiënt en partner een ‘geregistreerd partnerschap’ verzorgen!

Het stel was al 28 jaar samen, maar eerder bleek er nooit de noodzaak voor een verbintenis. Toen het onverwachts slecht ging met de patiënt voerde de medisch maatschappelijk werker veel gesprekken met de partner van de man, om zaken voor de toekomst vooral wel te regelen. Toen de patiënt, na langere tijd op de Intensive Care te hebben verbleven, weer wat was opgeknapt en de ziekte hen terugbracht in de realiteit van het leven, besloten ze tot een officiële stap: een geregistreerd partnerschap.

Het IJsselland bood aan om deze plechtigheid vanuit en namens het ziekenhuis te regelen, wat het stel ontzettend waardeerde!

Het was zo leuk, zo bijzonder, zo klein en intiem
Onder het toeziend oog van twee getuigen en IC-verpleegkundigen werden woensdag 8 juli om 14.00 uur, na een mooie speech van de trouwambtenaar, alle benodigde papieren getekend, en was het geregistreerd partnerschap van het paar een feit! De kleine en intieme plechtigheid, voltrokken in het Stiltecentrum, werd feestelijk omlijst met mooie bloemstukken en een smakelijke bruidstaart.

Het IJsselland Ziekenhuis is verheugd dat ze het stel op deze wijze een handje heeft kunnen helpen, en hoopt dat deze gebeurtenis een lichtpuntje voor hen was in deze moeilijke tijd.
We wensen het paar heel erg veel geluk toe!