Niet-spoedeisende poliklinische zorg en -operaties worden afgezegd t/m 1 mei 2020

Het IJsselland Ziekenhuis doet haar uiterste best om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Dit heeft gevolgen voor als u een afspraak op de polikliniek heeft of een operatie moet ondergaan.

Afzeggen alle niet-spoedeisende poliklinische zorg t/m 1 mei 2020
In eerdere berichtgeving is gemeld dat alle niet-spoedeisende poliklinische zorg (spreekuurbezoek, kleine/poliklinische verrichtingen, diagnostische verrichtingen) tot en met 6 april wordt afgezegd. Deze maatregel is met 3 weken verlengd tot en met 1 mei 2020.

De controlebezoeken worden waar mogelijk omgeboekt naar telefonische consulten.

De patiënten die tot en met 1 mei voor een polikliniekafspraak staan ingepland, waarvan de afspraak niet doorgaat, worden persoonlijk geïnformeerd. Let op: u wordt gebeld met een anoniem telefoonnummer. Indien u niet wordt gebeld, dan gaat uw afspraak gewoon door.

Wij vragen u niet te bellen voor het maken van een nieuwe afspraak. Wij nemen contact met u op voor een nieuwe afspraak wanneer de situatie dat weer toelaat.

Bloedafname en radiologie zijn beschikbaar op verwijzing huisarts of medisch specialist.

Afzeggen niet-spoedeisende operaties t/m 1 mei 2020
Door het toenemend aantal patiënten met het coronavirus in de regio en de beperkte voorraad medische materialen is het IJsselland Ziekenhuis genoodzaakt om ook het operatieschema verder aan te passen. Dit betekent dat ook niet-spoedeisende operaties tot en met 1 mei worden afgezegd. De betreffende patiënten worden hierover individueel ingelicht.

Wanneer het wel weer mogelijk is om de eerder genoemde operaties door te laten gaan, zullen patiënten daarover worden bericht.

We danken u voor uw begrip.