Nieuw operatiekamer complex in gebruik

Vanaf vandaag wordt het nieuwe OK complex in gebruik genomen!

Het nieuwe complex bestaat uit 6 OK's, een grote centrale opdekruimte en een ruime holding-recovery. Boven de polikliniek van Rijndam bevinden zich de nieuwe koffieruimte en kantoren, apparatuur berging en de 7e OK.

Bouw van het OK complex in time-lapse!
Een half jaar geleden kwamen de operatiekamers bij het IJsselland Ziekenhuis aan. De 36 enorme modules waar het complex uit bestaat werden in Duitsland gebouwd. Over de rivier en de snelweg werden de modules naar Capelle a/d IJssel vervoerd en vervolgens via een 500 tonskraan in 4 dagen tijd op hun plek gehesen.
Met behulp van time lapse camera's is de opbouw van het OK complex in deze 4 dagen op beeld vastgelegd! 
Bekijk het spectaculaire filmpje op Youtube.

Wilt u zien hoe het complex er nu van binnen uitziet?
Bekijk de korte video.
 

Onder het complex
Ook onder het OK complex worden de laatste (straat)werkzaamheden komende tijd afgerond. Onder het complex komen standplaatsen voor taxi (-busjes), parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling voor bezoekers. Binnenkort opent hier ook een nieuwe fietsenstalling voor medewerkers.
De straat voor het ziekenhuis is inmiddels aangepast en ruimer opgezet, het kunstwerk heeft hier weer een bestemming gekregen.

Na de zomervakantie volgt fase 2 van het traject operatiekamer complex: het renovatietraject van het huidige OK complex. In deze tweede fase wordt ook de nieuwe CSA (sterilisatieafdeling) gerealiseerd.

foto: Annemeike van Willigen
video 1: Rogier Bos Fotografie
video 2: Tien Producties