Ondernemersontbijt 31 oktober groot succes!

Op 31 oktober jl. organiseerde het IJsselland Ziekenhuis samen met de gemeente Capelle aan den IJssel en Rabobank Rotterdam een drukbezocht Ondernemersontbijt.

Wat is het Ondernemersontbijt?
"De beste ontmoetingsplaats voor ondernemers en het gemeentebestuur". Zo wordt het Ondernemersontbijt terecht door de bezoekers omschreven. Zakendoen en informatie uitwisselen in een prettige ambiance. Het Ondernemersontbijt wil de relatie tussen ondernemer en gemeente vitaal houden en daarnaast een podium bieden waar ook onderling zaken kunnen worden gedaan.

Over kansen en ontwikkelingen
Bestuurder Albert van Wijk gaf een inkijkje in de kansen van zorg ondernemen en de uitdagingen waar ziekenhuiszorg voor staat. Het IJsselland Ziekenhuis is met 2000 medewerkers de grootste werkgever van Capelle aan den IJssel met jaarlijks ca. 90.000 patiënten die goed zijn voor 275.000 patiëntbezoeken. Hij vroeg zich af hoe betere processen kunnen bijdragen aan betere (en betaalbare) zorg, en benoemde een aantal innovatieve projecten, zoals talentscouting en hartzorg.

Harriet Westerdijk, wethouder Gemeente Capelle aan den IJssel, praatte de ondernemers bij over de ontwikkelingen en de rol van de gemeente in de ondersteuning van ondernemers en de kansen die met elkaar moeten worden verzilveren. De gemeente ziet grote kansen in het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Rotterdam. Mede daardoor kan de gemeente zich meer profileren met vrijetijdseconomie.

Marc Kaptein, medisch directeur van het in Capelle gevestigde farmaceutische bedrijf Pfizer, vertelde over de Nederlandse inbreng in de ontwikkeling van de eerste wereldwijd goedgekeurde gentherapie, wat de zorg in de toekomst ingrijpend zal veranderen.

Nieuw Bestuur Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis
Het was een geslaagd  ontbijt, waarbij de maatschappelijke verbinding tussen de ondernemers en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis een aanvullende rol kreeg.

Eric Faassen introduceerde als voorzitter het nieuwe bestuur van de Stichting. Namens het bestuur van Stichting Vrienden haalde "veilingmeester" Peter Regoord tijdens het ontbijt in korte tijd een mooi bedrag op, waarmee het IJsselland Ziekenhuis in de weken rondom Kerstmis een vleugel in de centrale hal kan plaatsen die door patiënten, bezoekers en medewerkers bespeeld mag worden.

Na afsluiting van het officiële gedeelte was het tijd om met elkaar te netwerken.