Ons team gaat op 23 juli helpen in Suriname

A.s. vrijdag vertrekken verpleegkundigen Annemarie en Mavis en longarts Sunil Ramlal uit het IJsselland Ziekenhuis voor 2 weken naar Suriname om in de COVID-19 zorg te ondersteunen.

Longarts Ramlal vertelt: “In Suriname is er nog steeds code zwart in de ziekenhuizen, code paars in het land. De economie moest echt weer open, waardoor alles helaas weer oploopt, maar er is bijna geen andere manier. Het vaccineren loopt wat beter. De IC’s liggen nog steeds vol en er is geen plek meer voor nieuwe patiënten.
De Raad van Bestuur en het bestuur van de medische staf en het medisch specialistisch bedrijf vinden het belangrijk dat we een bijdrage leveren om Suriname in deze schrijnende situatie te helpen. Dit wens je niemand toe. In plaats van alleen toe te kijken krijgen we in het IJsselland Ziekenhuis de gelegenheid om ook daadwerkelijk iets te kunnen doen. Ons doel in Suriname is om directe zorg te verlenen en relaties voor de toekomst te leggen.”

Het IJsselland levert 3 mensen: 2 verpleegkundigen en een longarts.
A.s. vrijdag 23 juli sluit het drietal aan op een team van ca. 15 mensen dat verzamelt op Schiphol om het vorige team uit Nederland af te lossen.

Sunil Ramlal: “Ons team gaat ondersteunen in een lokaal ziekenhuis in Wanica. Dankzij de hulp van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis die 2 Optiflow apparaten heeft gedoneerd, kunnen we zeer zieke patiënten meer bieden." Annemarie: “Het gaat om patiënten die nu 10 tot 15 liter zuurstof per minuut nodig hebben. Met een Optiflow apparaat kan zuurstof onder hogere druk worden toegediend waardoor de patiënt met Covid zich minder benauwd voelt.
Daarnaast ontvingen we vorige week 8 vernevelaars voor Suriname van Mediq!”

(foto:  Wilma Timmermans overhandigt namens de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis twee Optiflow apparaten aan longarts Sunil Ramlal)