Open dag 16 maart: Maak kennis met kunde

Heeft u altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van het IJsselland Ziekenhuis? Dan is dit uw kans! Het ziekenhuis is op zaterdag 16 maart van 10.00-15.00 uur open voor publiek.

Rondleidingen en informatiemarkt
Enthousiaste medewerkers leiden u op deze dag rond over verschillende afdelingen van het ziekenhuis, waaronder het maag-, darm en levercentrum, de radiologieafdeling, de keuken, dagverpleging en de operatiekamers. U kunt zich op 16 maart ter plaatse voor deze rondleidingen inschrijven. Het laboratorium, afdeling nucleaire geneeskunde, afdeling fysiotherapie en de afdeling waar ze medische instrumenten schoonmaken zijn op deze dag vrij toegankelijk.

Op de poliklinieken is er een interessante informatiemarkt waar u uw vragen kunt stellen en onderzoekjes kunt doen. Er wordt voorlichting gegeven door een lactatiekundige, bij de medische techniek experience kunt u een kijkoperatie oefenen en er wordt informatie gegeven over reanimatie. Bij de stand van PO&O en Albeda Zorgcollege geven we informatie over opleidingen en werken in ons ziekenhuis. En ook presenteren diverse organisaties waarmee het ziekenhuis samenwerkt zich, zoals Stichting Humanitas, de Voedselbank, Sportief Capelle, Hospice IJsseloever en Inloophuis de IJssel.

Kinderactiviteiten
Ook voor kinderen is er veel te zien en te beleven. Zij kunnen onder andere op de foto als dokter of verpleegkundige, 'opereren' op de OK, zich laten schminken of een gipsarmbandje laten maken. Natuurlijk is hun knuffel ook welkom voor een bezoek aan de poppenpoli. En op de smoothiefiets kunnen ze hun eigen gezonde drankje bij elkaar trappen. En nog veel meer!

Week van Zorg en Welzijn
Van 11 t/m 16 maart vindt de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Duizenden zorg- en welzijnsorganisatie in het hele land openen deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector gedaan wordt. Kijk voor meer informatie op weekvanzorgenwelzijn.nl.