Opening restaurant in vernieuwde hal IJsselland Ziekenhuis

Wie de afgelopen tijd een bezoek aan het IJsselland Ziekenhuis heeft gebracht, zal het niet ontgaan zijn: de centrale hal is volledig verbouwd. Het resultaat is een prachtige, open ontvangst met het gloednieuwe restaurant IJsselplein. Met het doorknippen van een lint door bestuurder Albert van Wijk is het IJsselplein vandaag officieel geopend.

Bij IJsselplein is iedereen welkom: patiënten en bezoekers, maar ook buurtgenoten. Een restaurant mét een sociale functie. Voor alle eetmomenten van de dag is iets passends te verkrijgen, altijd gestoken in een gezond jasje. Onder de noemer ‘Goede Zorg Proef Je’ werkt het IJsselland, samen met foodserviceorganisatie Albron, aan een gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het eten wordt vers bereid, waarbij veel wordt gewerkt met groente en fruit.

Hans Bouts, facilitair manager in het IJsselland, zegt hierover:  “Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het IJsselland Ziekenhuis. Duurzame voeding hoort hier natuurlijk ook bij. Het ziekenhuis heeft zich recent aangesloten bij de Alliantie Voeding in de zorg en is een van de koplopers op dit gebied. Het IJsselplein past perfect in deze ambitie. Het resultaat is een nieuwe omgeving en een nieuw assortiment met gezonde producten voor patiënten, bezoekers, personeel en de buurt.”

Ook Joni Beintema, adviseur gezonde voeding bij Albron is enthousiast: “In het assortiment van IJsselplein is veel aandacht voor mooie vers bereide gerechten, groente en fruit; een gast kan bijvoorbeeld kiezen voor een fruitsalade, maar deze salade ook laten mixen tot een heerlijke smoothie. Bovendien staat IJsselplein in het teken van ‘klein genieten’, wat gaat over het aanbieden van kleine(re) porties. Op de vraag of snacks worden aangeboden bij IJsselplein: jazeker, je wordt positief verrast!”

Wij heten iedereen een warm welkom!

Foto: Johan Heutink