Orange the world 2020

Tijdens de Orange the World campagne van 25 november tot 10 december vragen wij aandacht voor de campagne “Stop geweld tegen vrouwen”.
Tijdens deze campagne van de Verenigde Naties worden over de hele wereld gebouwen oranje aangelicht, vlaggen gehesen en tal van acties opgezet om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Het thema in 2020 is “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd”.

In deze coronatijd kunnen door het verplicht thuis blijven en problemen op het werk, de spanningen achter de voordeur hoog oplopen. Instanties zoals scholen en huisartsen kunnen hun signalerende functies minder goed uitvoeren, omdat bijvoorbeeld scholen een tijd gesloten zijn geweest en mensen minder vaak naar de huisarts gaan. Daarom wordt ook wel gesproken over een Schaduw Pandemie.

Er is hulp voor vrouwen die zich in een moeilijke situatie bevinden! Door contact te zoeken via het telefoonnummer 0800-2000 word je doorverbonden met een contactpersoon van Veilig Thuis in de regio. Samen worden vervolgstappen besproken, waarbij de melder altijd toestemming moet geven voor het delen van gegevens of vervolgstappen!

Kijk voor meer informatie op de website Orange the world.