Radiologie in polikliniek Kralingen ontvangt de eerste patiënten

Het is zover, vanaf maandag 19 april is afdeling Radiologie in polikliniek Kralingen officieel open en kunnen patiënten hier terecht voor röntgenonderzoek, echografie, een CT scan en MRI onderzoek.
De eerste patiënten werden maandagochtend door teamleider Lydia Berger met een bos bloemen in het zonnetje gezet. Medewerkers en artsen werden verwelkomd door Albert van Wijk en Hendrik-Jan van de Berg, bestuurders van respectievelijk IJsselland Ziekenhuis en Lelie zorggroep.

Bestuursvoorzitter Albert van Wijk: "Ik ben enorm trots op onze prachtige nieuwe radiologie afdeling met het neusje van de zalm op technisch gebied. Er is ongelooflijk hard gewerkt om dit allemaal in deze korte periode tot stand te brengen, grote complimenten daarvoor.
Hiermee hebben we tevens weer een stap gezet in onze samenwerking met Lelie zorggroep en de voorzieningen die wij onze patiënten hier in Kralingen samen kunnen bieden. Zo kijken we nu ook hoe we onze samenwerking op onze hoofdlocatie verder kunnen ontwikkelen.
We wensen jullie hier vooral veel werkplezier toe!" aldus Albert.

MRI scanner met nieuwe technieken en innovaties
Een paar weken terug werden de MRI en de CT bij polikliniek Kralingen afgeleverd en geïnstalleerd. Het was een hele operatie om de loodzware apparaten op de juiste locaties in verpleeghuis Pniël te manoeuvreren.

Het eindresultaat mag er zijn. Thomas Middendorp, gespecialiseerd medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (echografie en MRI), vertelt over de nieuwe MRI: "In Kralingen gaan we deze week van start met een nieuwe MRI-scanner. De Philips Ingenia Ambition 1.5T is uitgerust met de nieuwste technieken en innovaties. Het betreft een revolutionaire BlueSeal-magneet waarbij de magneet volledig is afgesloten en slechts zeven liter vloeibaar helium hoeft te bevatten (ten opzichte van 1500 liter bij een traditionele MRI-scanner). Dit scheelt aanzienlijk in zowel gewicht als in onderhoud.
Met de versnellingstechniek Compressed SENSE kunnen kwalitatief betere scans gemaakt worden en kan er in sommige gevallen tot wel 50% sneller worden gescand. Met de 70 cm brede tunnel en het ComfortPlus pakket kunnen patiënten comfortabel een MRI onderzoek ondergaan."

Ook een MRI upgrade op de hoofdlocatie
"Onlangs heeft ook onze MRI op de hoofdlocatie (Philips Ingenia 1.5T) een upgrade gehad zodat we onze patiënten op beide locaties de beste kwaliteit van zorg kunnen bieden.
Hiermee hebben we ook een uniforme workflow gegarandeerd: alle protocollen op beide locaties kunnen 1-op-1 worden uitgewisseld.

We hebben er veel zin in om met de nieuwe MRI-scanner in polikliniek Kralingen aan de slag te gaan!"