Rozen uitgedeeld op 4 februari Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Ook in het IJsselland Ziekenhuis werd aandacht besteed aan Wereldkankerdag. Het ziekenhuis werkt nauw samen met Inloophuis De IJssel, met locaties in Capelle en Krimpen, en ondersteunt op deze manier patiënten met kanker en hun naasten.
Het Inloophuis, locatie Capelle, organiseerde op 4 februari diverse activiteiten, daarnaast deelden vrijwilligers van het Inloophuis rozen uit in de hal van het IJsselland Ziekenhuis.
Albert van Wijk, voorzitter raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis, kreeg in aanwezigheid van de coördinator van Inloophuis De IJssel een roos uitgedeeld, waardoor de samenwerking tussen beide organisaties letterlijk zichtbaar werd.

Op locatie Krimpen van het Inloophuis vinden op 6 februari ook nog activiteiten plaats in het kader van Wereldkankerdag, bekijk het programma.