Nieuwe Interventiekamer Cardiologie en Radiologie/vaatchirurgie

Binnen het OK-complex van het IJsselland Ziekenhuis is een nieuwe Interventiekamer gerealiseerd voor Cardiologie en Radiologie/vaatchirurgie. In deze kamer worden verrichtingen uitgevoerd zoals hartkatheterisaties, pacemaker implantaties, dotterbehandelingen en stentplaatsingen in slagaders in buik, benen en armen en embolisaties.

In de week van 25 t/m 28 mei hebben medewerkers van de Hartfunctie afdeling en de angiolaboranten van de afdeling Radiologie met de firma Philips intensief getraind om de nieuwe apparatuur goed onder de knie te krijgen. Er wordt gewerkt met een Philips Azurion Solution met HEMO en Ultrasound.

Maandag 31 mei werd de nieuwe interventiekamer in gebruik genomen. We zijn super trots op het eindresultaat, bereikt door een goede samenwerking tussen alle betrokken disciplines (medisch instrumentele dienst, bouw, ICT en Zorg)!

Albert van Wijk, voorzitter Raad van Bestuur, gaf aan dat de nieuwe kamer een goede ontwikkeling is voor de patiënt en dat het beter en prettiger werkt voor de professionals. Hij is dankbaar en trots dat ondanks alle drukte dit mooie project tot een goed einde is gebracht. Ook de medewerkers en artsen zijn heel erg tevreden: ‘Je kunt je beter bewegen en de techniek is echt een stuk beter’.

Op de foto: A. van Wijk krijgt toelichting in het gebruik van de kamer