Update coronavirus (COVID-19)

Update zondag 22 maart

Het afgelopen weekend zien we het aantal patiënten dat wordt opgenomen met (de verdenking op)  COVID-19 toenemen.

Wij zijn erg trots op onze medewerkers, de inzet is groot om onder deze omstandigheden aan onze patiënten de best denkbare zorg te kunnen bieden.

We vragen iedereen de voorschriften van het RIVM nauw op te volgen!

Update zaterdag 21 maart

Deze week zijn de eerste patiënten met het Coronavirus (COVID-19) in het IJsselland Ziekenhuis opgenomen.

Op het moment zijn drie patiënten met Coronavirus (COVID-19) uit Brabant op de IC geplaatst.
Daarnaast liggen op de daarvoor bedoelde verpleegafdeling zes patiënten met het coronavirus.
Deze patiënten worden in isolatie verpleegd zodat ze andere patiënten en bezoekers niet kunnen besmetten.

Wederom doen wij de oproep aan patiënten en bezoekers om niet naar het ziekenhuis te komen als zij verkouden zijn of griepverschijnselen hebben.

Update donderdag 19 maart

Er is op dit moment één patiënt met het coronavirus (COVID-19) opgenomen in het IJsselland Ziekenhuis die volgens de afspraken in strikte isolatie wordt verpleegd. De patiënt is direct in strikte isolatie opgenomen. Er is bij binnenkomst en daarna géén onbeschermd contact geweest met andere patiënten of medewerkers.
Daarnaast zal er vanmiddag, 19 maart, een patiënt met het Coronavirus worden overgebracht vanuit een ziekenhuis in Brabant.

In totaal heeft het IJsselland Ziekenhuis nu zes medewerkers die in thuisisolatie zijn vanwege het coronavirus (COVID-19). In totaal zijn 95 medewerkers getest.

Als er bij een patiënt verdenking op aanwezigheid van het coronavirus (COVID-19) is, treedt direct het protocol strikte isolatie in werking. Patiënten en bezoekers lopen hierdoor bij een bezoek aan het IJsselland Ziekenhuis geen extra risico op besmetting.
Albert van Wijk, voorzitter raad van bestuur:’ We zijn als ziekenhuis heel goed voorbereid en de afdelingen zijn zo ingericht dat wij optimale zorg kunnen verlenen aan onze patiënten met en zonder Corona. Er wordt door medewerkers ontzettend hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Een enorme klus, maar het is mooi om te zien wat binnen korte tijd gerealiseerd kan worden.’   

Het ziekenhuis vraagt patiënten en bezoekers die verkouden zijn of griepverschijnselen hebben niet naar het ziekenhuis te komen.

Meer informatie m.b.t. het Coronavirus vindt u op onze speciale Corona pagina en op de website van het RIVM.