Update 8 november 2021

Het aantal opnames van patiënten met corona loopt snel op. Dit betekent dat er weer meer bedden beschikbaar worden gemaakt in ons ziekenhuis.

Vanaf vandaag (maandag 8 november) zijn er 14 bedden beschikbaar voor coronapatiënten. Vanaf maandag 15 november komen er nog drie plekken bij en zijn er 17 bedden beschikbaar.
Momenteel worden alle corona patiënten verpleegd op de AOA. Gezien de toename van het aantal Covid bedden is de ruimte op de AOA onvoldoende. Dit betekent dat in het weekend van 13 en 14 november afdelingen B2 rechts en B2 links in orde worden gemaakt als corona afdeling. Hier komen de bedden voor corona patiënten en 4 bedden voor patiënten met een corona verdenking beschikbaar.        

De opschaling heeft gevolgen voor de capaciteit van de reguliere klinische zorg. De bedden op de AOA komen met deze wijziging weer beschikbaar voor niet Covid zorg, en wel voor MDL, Long en acute zorg.
Daarnaast zal de OK afgeschaald worden vanwege de beperkte beschikbaarheid van klinische bedden. De poliklinische zorg wordt beperkt afgeschaald vanwege de inzet van verpleegkundigen in de kliniek.

We hebben gezien dat in een week tijd veel kan veranderen. We zullen jullie informeren als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij je leidinggevende.