Vaccinatie tegen Covid-19 succesvol gestart

Het IJsselland Ziekenhuis is vandaag gestart met het vaccineren van het zorgpersoneel tegen Covid-19. De komende drie dagen worden medewerkers van de Intensive Care, de Corona-afdelingen en de Spoedeisende Hulp uitgenodigd voor deze vaccinatie. Vanochtend zijn ongeveer 90 van de 224 vaccins die bestemd zijn voor het IJsselland vanuit het Erasmus MC geleverd. Vandaag staan er 60 medewerkers ingepland; donderdag en vrijdag volgt de rest van de eerder genoemde afdelingen.

In het ziekenhuis is een complete prikstraat ingericht. Er kunnen 3 medewerkers tegelijk worden gevaccineerd. Na de vaccinatie worden zij nog een kwartier gemonitord, waarna ze de prikstraat weer mogen verlaten. Medisch personeel staat stand-by om eventuele klachten te kunnen opvangen.

De start van de vaccinatie van het zorgpersoneel is goed nieuws. Gevaccineerde medewerkers lopen minder kans om het virus verder te verspreiden. Bovendien is het ziekteverzuim in het IJsselland momenteel hoog. Met de komst van de vaccinatie kan de personeelscapaciteit voor coronapatiënten op peil blijven. De bereidheid onder het personeel om zich te laten vaccineren is groot, een meerderheid van de uitgenodigde medewerkers heeft toegezegd de vaccinatie te komen halen.

Over drie weken volgt de tweede vaccinatie voor deze groep medewerkers. Na vaccinatie is de kans op ziek worden veel kleiner. Bovendien word iemand door vaccinatie niet of minder ernstig ziek - indien je toch wordt besmet. En wellicht de meest belangrijke bescherming: je bent minder besmettelijk voor anderen.