Op afspraak bloedprikken nu ook mogelijk in Nesselande en Krimpen

Vanaf 22 juni biedt het afnamelaboratorium onze patiënten een extra service: patiënten kunnen via onze website nu een afspraak maken voor bloedprikken. Op deze manier wil het laboratorium de wachttijd voor het bloedprikken verkorten èn het aantal patiënten in de wachtkamer - gezien de 1,5 meter afstand - verminderen.

Via de website kunnen afspraken voor bloedprikken op de hoofdlocatie en nu ook op de buitenpoliklinieken Nesselande en Krimpen worden gemaakt.

Hoe werkt het?
Na verwijzing van de huisarts of medisch specialist kan een patiënt via onze website in een veilige online omgeving zelf een datum en tijd voor een afspraak kiezen. Na het kiezen van de afspraak ontvangt de patiënt per e-mail een afspraakbevestiging met - indien van toepassing - een link naar de juiste patiëntenfolder van het bloedonderzoek.
Twee dagen vóór de afspraak volgt een herinnering per e-mail.

Code
In de e-mail staat ook een code.

Voor de hoofdlocatie en buitenpolikliniek Nesselande geldt dat de patiënt direct vóórafgaand aan de afspraak deze code invoert op de aanmeldzuil in de wachtkamer bij bloedafname. Na aanmelding met de code weten de medewerkers van het afnamelaboratorium dat de patiënt in de wachtkamer is gearriveerd en kunnen zij de patiënt snel helpen.

Voor buitenpolikliniek Krimpen ontvangt een patiënt géén code, maar kan hij/zij direct in de wachtkamer plaatsnemen. De patiënt wordt binnengeroepen op het tijdstip van de afspraak.

Ook voor het inleveren van materiaal en voor tolerantietesten kan de patiënt online een afspraak maken.

Lees meer over bloedafname

Link naar online afspraak maken voor bloedprikken

Bloed laten prikken op inloop
Patiënten kunnen op verwijzing van hun medisch specialist of huisarts uiteraard ook nog gewoon op inloop bloed laten prikken.