Vriendenlunch op 26 februari

Op dinsdag 26 februari werd door het Bestuur van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis een lunch aangeboden aan alle bedrijven, stichtingen en particulieren die in 2019 donaties en hulp hebben gegeven. De Stichting wil al haar donateurs graag bedanken en organiseert daarom jaarlijks een activiteit voor haar Vrienden; ongeveer 30 Vrienden namen aan de lunch deel.

Na een welkomstwoord door voorzitter Eric Faassen van de Stichting Vrienden, volgde een presentatie door Albert van Wijk, bestuursvoorzitter van het IJsselland Ziekenhuis, over hoe de toekomst van het IJsselland Ziekenhuis eruit zal zien. Daarna vertelde chefkok Alex van den Doel over het voedingsconcept van het IJsselland en over smaaksturing. Door ziekte of medicijngebruik kan het reuk- of smaakvermogen van een patiënt veranderen. Door het aanpassen van gerechten op de smaak van een patiënt (of patiëntgroep) gaan mensen weer met meer smaak en daardoor vaak beter eten.
Na de presentatie van Alex had dhr. Kees Smith, president van de Lionsclub IJsselrijcke, nog een verrassing in petto. In september 2019 heeft de Lionsclub een eendjesrace voor het IJsselland Ziekenhuis georganiseerd en dit evenement heeft 5000 euro opgebracht. Na de financiële afhandeling blijft een restbedrag van 2700 euro over waarvoor de Stichting Vrienden een cheque mocht ontvangen!

Want: Vrienden zijn er om te helpen
Als je ziek bent zijn het vaak de kleine dingen die het verschil maken: net dat kleine beetje extra, net dat beetje meer. Dankzij de steun van de Vrienden kunnen allerlei aanvullende voorzieningen worden gerealiseerd die het verblijf voor patiënten en hun naasten in ons ziekenhuis veraangenamen.