Werkbezoek Tamara van Ark, minister voor Medische zorg en Sport aan IJsselland Ziekenhuis

Vanochtend bracht Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport van het Ministerie van VWS, een werkbezoek aan het IJsselland Ziekenhuis. Tijdens haar bezoek heeft ze meegelopen op de COVID verpleegafdeling en buiten gesproken met vrijwilligers van het Rode Kruis. Het bezoek werd dinsdagmiddag aangekondigd.

Minister van Ark werd ontvangen door Albert van Wijk namens de raad van bestuur, Edgar ten Holder als voorzitter van de Medische Staf, en Ingrid Keusters, manager Klinische Zorg.
O.a. gaf Ingrid een toelichting op hoe het IJsselland werkt aan op- en afschalen om flexibel te kunnen reageren op wat nodig is. De geleerde lessen uit de eerste coronagolf gebruiken we in deze tweede golf. Artsen en verpleegkundigen krijgen het wederom zwaar voor hun kiezen, maar naast hen ook alle ondersteunende diensten. Iedereen in het team is belangrijk!

Dat bleek ook uit de gesprekken die de minister met de vrijwilligers van het Rode Kruis had. Het Rode Kruis ondersteunt het ziekenhuis in de screening bij de ingang en in het vervoer naar huis van patiënten die nog niet alleen naar huis kunnen.

Minister van Ark bleef geruime tijd op de COVID afdeling en sprak hier uitgebreid met de verpleegkundigen en met patiënten. Een 45 jaar getrouwd echtpaar dat samen op de corona afdeling is opgenomen maakte op haar veel indruk evenals de emotionele druk die op de verpleegkundigen staat. Na het verlaten van de omkleedsluis sprak Tamara van Ark haar grote waardering en bewondering uit voor alles wat we samen in het ziekenhuis voor elkaar krijgen. Ze bedankte de verpleegkundigen voor hun werk en voor alle openhartige gesprekken op de afdeling.

Een mooi bezoek!