Zelfde artsen, nieuwe plek: Polikliniek Kralingen

Vanaf 15 januari 2021 heten wij u van harte welkom op onze nieuwe polikliniek in Rotterdam Kralingen!
Polikliniek Kralingen is een nieuwe polikliniek van het IJsselland Ziekenhuis die wordt gevestigd in verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël aan de Oudedijk in Rotterdam Kralingen.

Zelfde artsen, nieuwe plek, Oudedijk!
De oorsprong: vier Rotterdamse ziekenhuizen (Erasmus MC, Franciscus Gasthuis en Vlietland, Maasstad ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis) hebben de afgelopen jaren samen invulling gegeven aan de poliklinische zorg in de Havenpolikliniek in Rotterdam Centrum.
December 2020 stopt de Havenpolikliniek en in 2021 verhuist al deze poliklinische zorg uiteindelijk naar verschillende locaties in Rotterdam.

De poliklinieken van de Havenpolikliniek die onder het IJsselland Ziekenhuis vallen, verhuizen naar de Oudedijk in Kralingen en heten vanaf nu: polikliniek Kralingen.

Waarvoor kunnen patiënten in polikliniek Kralingen terecht?
Vanaf 15 januari 2021 kunt u terecht bij:

  • bloedafname
  • poli chirurgie,
  • diabeteszorg,
  • poli gynaecologie en verloskunde,
  • poli interne geneeskunde,
  • poli maag-darm-leverziekten,
  • orthopedisch schoenmaker, en
  • poli reumatologie.

Op 12 april openen aansluitend:

  • poli orthopedie, en
  • afdeling radiologie voor röntgenonderzoek, echografie, CT onderzoek en MRI onderzoek.

Bereikbaarheid
Polikliniek Kralingen is met het OV goed te bereiken. De locatie ligt schuin tegenover metrostation en tramhalte (tram 7) Voorschoterlaan.

Ons adres: IJsselland Ziekenhuis, polikliniek Kralingen, Oudedijk 15, 3062 AB Rotterdam

Samenwerken met Lelie zorggroep in Kralingen
Betere zorg voor elke patiënt. Dichtbij huis. Zonder dat iemand steeds weer bij een ander loket moet aankloppen voor zijn zorg.
Daarvan dromen Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis die sinds begin 2020 intensief zijn gaan samenwerken.
De eerste stap in die samenwerking is de vestiging van de polikliniek Kralingen in verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk. Op dit moment worden de bouwwerkzaamheden uitgevoerd.

Benieuwd naar onze samenwerkingsplannen?
Bekijk het korte filmpje op www.ysl.nl/kralingen

“Dat de Polikliniek Kralingen zich gaat vestigen in verpleeghuis Pniël biedt veel kansen om de samenwerking tussen het ziekenhuis, het verpleeghuis en de thuiszorg optimaal op elkaar af te stemmen,” zegt Margit Kleiker, wijkregisseur bij Lelie zorggroep.
Albert van Wijk, voorzitter raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis: “Wij gaan samenwerken omdat we geloven dat de patiënt daar beter van wordt. Die komt eerder op de goede plek, krijgt beter en sneller de juiste zorg en blijft niet te lang in het ziekenhuis liggen, maar krijgt de verpleging en verzorging die goed voor hem is. Thuis, in het ziekenhuis en ook in een heel goed verpleeghuis. Dat komt nu allemaal bij elkaar in Kralingen.”

Zorg goed voor elkaar
Met die boodschap vieren wij Kerst!
We wensen alle lezers gezellige feestdagen en een gezond 2021!