Duurzaamheid

Milieu en duurzaamheid staan steeds hoger op de agenda van het IJsselland Ziekenhuis. Wij voelen ons niet alleen verantwoordelijk voor het leveren van de best denkbare zorg aan onze patiënten, maar wij voelen ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om onze impact op het milieu en de leefomgeving.

De duurzame bedrijfsvoering van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is in maart 2022 beloond met het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg.

Milieuthermometer Zorg
De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door het Milieuplatform Zorg en Stichting Milieukeur en is inmiddels uitgegroeid tot hét landelijke milieukeurmerk voor de zorgsector. De eisen van het keurmerk zijn verdeeld over 17 thema’s. Een aantal van deze thema’s zijn: energie, water, voeding, vervoer, afval en gevaarlijke stoffen. Op alle 17 thema’s toont het IJsselland Ziekenhuis aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om de impact van de bedrijfsvoering op het milieu en de leefomgeving. Met name op het gebied van energiebesparende technische installaties, het voorkomen van voedselverspilling en het creëren van een healing environment scoort het IJsselland Ziekenhuis goed.

Het behalen van het zilveren keurmerk is een belangrijke volgende stap in de doelstelling van het IJsselland Ziekenhuis om niet alleen de best denkbare zorg te leveren, maar om ook structureel te vergroenen en bij te dragen aan een duurzame samenleving. Het milieuzorg keurmerk is 3 jaar geldig.

De komende tijd zal het IJsselland Ziekenhuis zich richten op het verder verduurzamen van de organisatie.

Lees meer over duurzaamheid in het IJsselland Ziekenhuis in onze milieurapportage.