De doktersassistent(e) in het IJsselland Ziekenhuis

In het IJsselland Ziekenhuis werken de doktersassistenten op de poliklinieken van diverse specialismen.

De doktersassistent(e) zorgt voor een soepel verloop van het spreekuur door ervoor te zorgen dat de behandelruimte in orde is en dat alle materialen en middelen aanwezig zijn. De doktersassistent(e) verleent assistentie aan de medisch specialist bij behandelingen of voert in opdracht van de specialist zélf medisch technische handelingen uit.

Verder verzamelt de doktersassistent(e) monsters voor onderzoek, verricht metingen en observeert en begeleidt de patient bij de behandeling. De doktersassisten(e) informeert de patiënt over onderzoeken en behandelingen en beantwoordt vragen.

Voor dit beroep is het van belang dat de doktersassistent(e) beschikt over een hulpvaardige, integere en open houding naar patiënten en diens naasten. De doktersassistent(e) draagt zorg voor de veiligheid van en een hygiënische behandelomgeving voor de patiënt. Vaardigheden zoals snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden en organisatietalent zijn nodig om het beroep van doktersassistent(e) te kunnen uitvoeren. 

Werken en leren

In het IJsselland Ziekenhuis kan men de opleiding doktersassistent volgen via de beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken), ofwel BBL-route.
Het voordeel van deze BBL-route is dat de doktersassistent(e) in opleiding in de praktijk meteen het geleerde kan toepassen. Een ander voordeel is dat het wettelijk collegegeld en verplichte literatuur door het IJsselland Ziekenhuis worden betaald. De doktersassistent(e) in opleiding krijgt een leerarbeidsovereenkomst en ontvangt een salaris conform CAO. Het theoriedeel van de opleiding volgt de doktersassistent(e) in opleiding bij het Albeda College, Rosestraat, Rotterdam.

De opleiding start altijd begin september en duurt 2 jaar. De doktersassistent(e) in opleiding werkt 3 dagen per week op de poliklinieken en gaat 1 dag per week naar school. Wanneer er geen school is, bijvoorbeeld vanwege schoolvakanties, werkt de doktersassistent(e) in opleiding 4 dagen per week op de poliklinieken.

Tijdens de opleiding werkt de doktersassistent(e) in opleiding op 3 of 4 verschillende poliklinieken en wordt tijdens deze periodes begeleid door een ervaren doktersassistent(e) die de rol van werkbegeleider heeft. Daarnaast maakt de doktersassistent(e) in opleiding door middel van oriëntatiedagen kennis met ondersteunende diensten en afdelingen.

De toelatingseisen

  • Minimaal 17 jaar bij de start van de opleiding; 
  • Een afgeronde VMBO-T, MAVO, HAVO, MBO-3 of MBO-4 opleiding;
  • Bij voorkeur heb je een voldoende voor Nederlands, Engels en wiskunde op je cijferlijst staan;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

Je sollicitatie

Er zijn geen BBL ( werken – leren ) plaatsen meer beschikbaar voor de start in september a.s.
Sollicitaties voor deze BBL-plaatsen worden niet in behandeling genomen.

Wanneer de werving voor september 2021 start, melden wij dit op deze pagina.

Contact

Meer informatie over de inhoud van de opleiding of leren bij het IJsselland Ziekenhuis?