Het beroep Radiologisch laborant

Op de afdeling radiologie worden verschillende onderzoeken uitgevoerd, zoals (coronair) angiografieën, echografieën, mammografieën, CT- en MRI-onderzoek.

Je maakt opnamen van lichaamsdelen of organen van een patiënt met behulp van ioniserende stralen, geluidsgolven of magneetvelden. Je assisteert de radioloog bij radiologische onderzoeken. De radiodiagnostisch laborant voert deze onderzoeken zelfstandig of onder begeleiding van een radioloog uit.

Voor dit beroep moet je niet alleen de techniek en de apparatuur deskundig hanteren, het is ook belangrijk dat je beschikt over een hulpvaardige, integere en open houding naar patiënten. Je zorgt voor de veiligheid van de patiënten en voor een hygiënische onderzoeksomgeving. Snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden en organisatietalent zijn ook zeker nodig.

Het diagnostisch werk blijft niet beperkt tot de radiologieafdeling. Er worden ook onderzoeken verricht in de operatiekamer, de polikliniek en op de verpleegafdelingen.

Om het beroep uit te kunnen oefenen moet je goede kennis hebben van de bouw en functie van het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie) en van de ziektebeelden (pathologie).

De opleiding

Er zijn twee mogelijkheden om een opleiding te volgen:  

Tijdens beide opleidingen ontvang je een salaris, conform de CAO Ziekenhuizen, het wettelijk collegegeld en de verplichte literatuur worden eveneens door het IJsselland Ziekenhuis betaald. De inservice opleiding duurt 3 jaar, de MBRT-opleiding 4 jaar. 

Beide opleidingen starten jaarlijks op 1 september.

Je sollicitatie

Voor zowel de MBRT-opleiding als de inservice opleiding die allebei starten in september 2018 is per opleiding 1 opleidingsplaats beschikbaar!

Wanneer je interesse hebt in de MBRT-opleiding of de inservice opleiding verzoeken we je een sollicitatiebrief en cv te mailen naar Praktijkopleidersradiologie@ysl.nl of te sturen naar:

IJsselland Ziekenhuis
t.a.v. de afdeling Personeel en Organisatie
Postbus 690
2900 AR  Capelle aan den IJssel

Solliciteren kan ook via het online sollicitatieformulier.

Wil je meer weten?

Voor inlichtingen over deze opleidingen kun je contact opnemen met mw. M. van Mourik-Quak of mw. D.A. de Wilde, praktijkopleiders: