Verpleegkundige vervolgopleidingen

Je hebt minimaal een jaar werkervaring als verpleegkundige.
Je wilt je verpleegkundige competenties verder ontwikkelen en toepassen in complexe zorgsituaties. 

Patiënten kunnen op een bepaald moment intensieve verpleegkundige zorg nodig hebben. Op de afdelingen Intensive Care, Cardiac Care, Spoedeisende Hulp, maar ook op Verloskunde, Oncologie, Kindergeneeskunde, Neurologie en Geriatrie werken verpleegkundigen die gespecialiseerde verpleegkundige zorg kunnen bieden in complexe situaties.

De verpleegkundigen die op deze afdelingen werken hebben hiervoor een verpleegkundige vervolgopleiding gevolgd. Zij beschikken over competenties zoals zorgvuldig observeren, snel een afweging maken, beslissingen nemen en adequaat handelen in stressvolle of complexe situaties. Daarnaast werken ze samen met medisch specialisten, paramedici en collega's van medisch ondersteunende afdelingen.

De opleidingen

In het IJsselland Ziekenhuis bieden we de Verpleegkundige Vervolgopleidingen tot:

De Verpleegkundige Vervolgopleidingen volg je via het werken-leren traject. 
Je hebt een arbeidsovereenkomst met het IJsselland Ziekenhuis voor het praktijkdeel van de opleiding.

Voorwerktraject

Voorafgaand aan de eigenlijke opleiding werk je gedurende minimaal 4 maanden in een voorwerktraject. Tijdens de voorwerkperiode laat je zien of je de competenties bezit die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. De voorwerkperiode biedt jou de mogelijkheid om te ervaren of de omstandigheden en werkzaamheden voldoen aan je verwachtingen. 

Samenwerkingsverbanden

De theorielessen van de Verpleegkundige Vervolgopleidingen tot High Care Neonatologie-, Spoedeisende Hulp-, Cardiac Care, Intensive Care-verpleegkundige en kinder-, obstetrie-, gynaecologie- en oncologieverpleegkundige worden gegeven in het Erasmus MC Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.erasmusmc.nl/academie/organisatie/opleidingen/

Voor de opleidingen geriatrie- en neurologieverpleegkundige wordt samengewerkt met de Amstel Academie van het VU Medisch Centrum Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.vumc.nl.

Met aantoonbare eerder verworven competenties (EVC's) kun je in aanmerking komen voor een verkorte leerroute. De Verpleegkundige Vervolgopleidingen starten 2 maal per jaar. 

Solliciteren

Solliciteren kan via het online solllicitatieformulier. Stuur je brief en cv in een Worddocument mee als bijlage (vacaturenummer 32315).

Wil je in het IJsselland Ziekenhuis komen werken en in aanmerking komen voor een Verpleegkundige Vervolgopleiding? Dat kan wanneer je:  

  • in het bezit bent van een mbo- of hbo-diploma verpleegkunde en minimaal 1 jaar werkervaring hebt als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis.

Contact

Meer informatie over de inhoud van de opleiding kun je aanvragen bij het leerhuis: