Leren en werken op de Intensive Care

Op deze pagina vind je informatie over:

  • Verpleegkundige vervolgopleiding Intensive Care (VVICV)


Verpleegkundige vervolgopleiding intensive care verpleegkundige (VVICV)

Als Intensive Care verpleegkundige verleen je verpleegkundige zorg aan de volwassen patiënt in een complex moment van zorgbehoefte. Je biedt verpleegkundige zorg aan de patiënt in een acute en complexe setting. Daarnaast werk je nauw samen met diverse andere disciplines. Ook bied je ondersteuning aan de naasten van de patiënt.

In de zorg voor de patiënt op de Intensive Care is de verpleegkundige onmisbaar. Kwaliteit en deskundigheid staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Wat zoeken we in jou?

Kun je goed organiseren, ben je flexibel, initiatiefrijk, communicatief vaardig, doortastend, kun je zelfstandig en in teamverband werken en ben je bereid minimaal 32 uur per week te werken? Ben je daarnaast gediplomeerd verpleegkundige MBO of HBO en heb je na je diplomering minimaal twee jaar recente werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis? And last but not least; heb je affiniteit met acute zorg?

Dan ben jij diegene die we zoeken en nodigen we je uit om te solliciteren!
 

De voorwerkperiode, wat kun je verwachten?

Wij bieden een goede, dynamische werksfeer binnen een team van medewerkers met diverse leeftijden en opleidingsachtergronden.

De opleiding start na de voorwerkperiode. De voorwerkperiode duurt 3 maanden. Het doel van de voorwerkperiode is om jou de mogelijkheid te geven om nader kennis te maken met de Intensive Care, de patiënten, het ziekenhuis en je collega’s. Ook start je met een begeleid traject ter voorbereiding op de opleiding. Dat wil zeggen: aan de hand van jouw leerdoelen je ontwikkeling in kaart brengen.

De eerste weken op de afdeling word je ingewerkt en sta je boventallig ingepland. Dit houdt in dat je per dienst aan iemand gekoppeld bent. Verder word je gekoppeld aan 1-2 vaste werkbegeleiders en is iedere Intensive Care verpleegkundige op Intensive Care ook werkbegeleider. Er vinden regelmatig begeleidingsgesprekken plaats. Aan het einde van de periode vindt er een evaluatie plaats en start de opleiding.
 

De opleiding, wat kun je verwachten?

De opleiding heeft meerdere startmomenten in het jaar. De opleiding duurt totaal 18 maanden, bij een contract van 32 uur. Dit is exclusief de voorwerkperiode.

De theorie vindt plaats aan de zorgacademie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Tijdens de opleiding doorloop je leerperiodes. Hierin ontwikkel je jezelf (aan de hand van jouw eigen leerplan, op basis van de competenties voor de Intensive Care verpleegkundige) door zorg te leveren aan de patiënten op de Intensive Care, jezelf hierin te professionaliseren en steeds zelfstandiger in steeds complexere situaties te handelen. Dit alles onder begeleiding van je werkbegeleiders, collega’s en praktijkopleider.

Toetsing in de praktijk vindt plaats in de vorm van bewijslast verzamelen o.b.v. jouw eigen leerplan, casusanalyse en periodieke proeven. Op school is dit in de vorm van toetsing, assessments en onderzoek.
 

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden om te solliciteren naar een opleidingsplaats VVICV kun je contact zoeken met het Leerhuis (leerhuis@ysl.nl) of de teamleider (kgarnier@ysl.nl) van de Intensive Care van het IJsselland Ziekenhuis. Direct solliciteren? Zie vacatures.