Leren en werken op de Neurologie

Op deze pagina vind je informatie over:

  • Verpleegkundige Vervolgopleiding Neurologie (VVNV)

Verpleegkundige vervolgopleiding Neurologie verpleegkundige (VVNV)

Als Neurologie verpleegkundige verleen je specialistische verpleegkundige zorg aan de volwassen patiënt in een complex moment van zorgbehoefte op neurologisch gebied op de afdeling Neurologie. Hierin kun je denken aan letsel, post-ok en stroke-zorg.

Je biedt verpleegkundige zorg aan de patiënt in een diagnostische- behandel- en complexe setting. Ook bied je ondersteuning aan de naasten van de patiënt. Daarnaast werk je nauw samen met diverse andere disciplines en verpleegkundige collega’s. Je hebt een prominente rol in het organiseren van zorg voor de neurologische patiënt. In de zorg voor de patiënt op de Neurologie is de verpleegkundige onmisbaar. Kwaliteit en deskundigheid staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Wat zoeken we in jou?

Kun je goed organiseren, ben je flexibel, initiatiefrijk, communicatief vaardig, doortastend, kun je zelfstandig en in teamverband werken en ben je bereid minimaal 32 uur per week te werken? Ben je daarnaast gediplomeerd verpleegkundige MBO of HBO en heb je na je diplomering minimaal een jaar recente werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis? And last but not least; heb je affiniteit met de neurologische patiënt?

Dan ben jij diegene die we zoeken en nodigen we je uit om te solliciteren!

De voorwerkperiode, wat kun je verwachten?

Wij bieden een goede, dynamische werksfeer binnen een team van medewerkers met diverse leeftijden en opleidingsachtergronden.

De opleiding start na de voorwerkperiode. De voorwerkperiode duurt doorgaans 3-6 maanden. Het doel van de voorwerkperiode is om jou de mogelijkheid te geven om nader kennis te maken met de afdeling Neurologie, de patiënten, het ziekenhuis en natuurlijk je collega’s. Ook start je met een begeleid traject ter voorbereiding op de opleiding. Dat wil zeggen: aan de hand van jouw leerdoelen je ontwikkeling in kaart brengen.

De eerste weken op de afdeling word je ingewerkt en sta je boventallig ingepland. Dit houdt in dat je per dienst aan iemand gekoppeld bent. Verder word je gekoppeld aan 1-2 vaste werkbegeleiders en is iedere specialistisch Neurologie verpleegkundige op Neurologie ook werkbegeleider. Er vinden regelmatig begeleidingsgesprekken plaats. Aan het einde van de periode vindt er een evaluatie plaats en start de opleiding.

De opleiding, wat kun je verwachten?

De opleiding heeft meerdere startmomenten in het jaar. Namelijk in april en november. De opleiding duurt totaal 13- 15 maanden, bij een contract van 32 uur. Dit is exclusief de voorwerkperiode.

De theorie vindt plaats aan de Amstel Academie van het VUMC in Amsterdam. Tijdens de opleiding doorloop je leerperiodes. Hierin ontwikkel je jezelf (aan de hand jouw eigen leerplan, op basis van de competenties voor de Neurologie verpleegkundige) door zorg te leveren aan de patiënten op de Neurologie, jezelf hierin te professionaliseren en steeds zelfstandiger in steeds complexere situaties te handelen. Dit alles onder begeleiding van je werkbegeleider(s), collega’s en praktijkopleider.

Toetsing in de praktijk vindt plaats in de vorm van bewijslast verzamelen o.b.v. jouw eigen leerplan, casusanalyse en een O en P opdracht. Op school is dit in de vorm van toetsing, assessments en coaching.

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden om te solliciteren naar een opleidingsplaats VVNV kun je contact zoeken met het Leerhuis (leerhuis@ysl.nl) of de  teamleider (ejonker@ysl.nl) van de afdeling Neurologie van het IJsselland Ziekenhuis. Direct solliciteren? Zie vacatures.