De HBO-opleiding verpleegkunde (duaal)

Het IJsselland Ziekenhuis heeft voor september 2020 een aantal opleidingsplekken beschikbaar gesteld voor verpleegkundestudenten van de Hogeschool Rotterdam (HRO).

De opleiding tot verpleegkundige niveau 6 (4 jaar)

Bij deze opleiding is er sprake van een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool en het IJsselland Ziekenhuis. Vanaf het derde leerjaar biedt het IJsselland Ziekenhuis leer- en werkplekken voor deze groep studenten. Deze plekken worden ook wel duale leerplaatsen genoemd.

Hoe ziet de opleiding eruit?
De eerste 2 jaar van de opleiding zit je op school en wordt theorie behandeld die als basis dient voor het leren en werken als leerling-verpleegkundige. Je zult dan twee keer een stage lopen in de GGZ/MGZ/verpleeghuiszorg, afhankelijk van de indeling die de hogeschool hanteert.

Na deze 2 jaar theorie en stage, leer en werk je in de praktijk afgewisseld met lesdagen. Er wordt gewerkt met het Rotterdamse onderwijsmodel (het 3/2 model, 3 dagen praktijk en 2 dagen school per week). De begeleiding in de praktijk wordt gegeven door de verpleegkundigen en praktijkopleiders van het IJsselland Ziekenhuis en de docenten van de onderwijsinstelling. De theorielessen worden gegeven door de hogeschool.

Wanneer je kiest voor de duale variant ben je werknemer en worden het collegegeld en de boeken door het ziekenhuis betaald. Je krijgt een salaris conform de CAO Ziekenhuizen.


Diploma
Wanneer je het diploma hebt gehaald, krijg je een baan in ons ziekenhuis en mag je een voorkeur uitspreken voor de afdeling waar je wilt werken. Als gediplomeerd HBO-verpleegkundige heb je in het IJsselland Ziekenhuis de mogelijkheid om een vervolgopleiding te kiezen.


Aanmelden voor het duale traject in het IJsselland Ziekenhuis
Wanneer je graag de laatste 2 jaar van de opleiding zou willen leren en werken in het IJsselland Ziekenhuis, kun je dat laten weten door te reageren op deze vacature.

Sollicitatie

De duale opleiding voor 2020 zit vol, je kunt hiervoor niet meer (open) solliciteren. In de herfstperiode komt er een nieuwe vacature online voor de start in februari 2021.