De HBO-opleiding verpleegkunde (duaal)

Het IJsselland Ziekenhuis heeft ieder jaar een aantal opleidingsplekken beschikbaar gesteld voor verpleegkundestudenten van de Hogeschool Rotterdam (HRO).

De opleiding tot verpleegkundige niveau 6 (4 jaar)

Bij deze opleiding is er sprake van een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool Rotterdam en het IJsselland Ziekenhuis. Vanaf het derde leerjaar biedt het IJsselland Ziekenhuis leer- en werkplekken aan voor deze groep studenten. Deze plekken worden ook wel duale leerplaatsen genoemd.

Hoe ziet de opleiding eruit?
De eerste 2 jaar van de opleiding zit je op school en wordt theorie behandeld die als basis dient voor het leren en werken als leerling-verpleegkundige. Je zult dan twee keer een stage lopen in de GGZ/MGZ/verpleeghuiszorg, afhankelijk van de indeling die de Hogeschool Rotterdam hanteert.

Na deze 2 jaar theorie en stage, leer en werk je in de praktijk afgewisseld met lesdagen. Er wordt gewerkt met het Rotterdamse onderwijsmodel (het 3/2 model, 3 dagen praktijk en 2 dagen school per week). De begeleiding in de praktijk wordt gegeven door de verpleegkundigen en praktijkopleiders van het IJsselland Ziekenhuis en de docenten van de onderwijsinstelling. De theorielessen worden gegeven door de Hogeschool Rotterdam.

Wanneer je na je sollicitatie wordt aangeomen voor de duale variant ben je werknemer van het IJsselland Ziekenhuis en worden het collegegeld en de boeken door het ziekenhuis betaald. Je krijgt een salaris conform de CAO Ziekenhuizen.
 

Sollicitatie

De procedure voor de Duale opleiding voor februari 2021 is afgerond. In januari 2021 komt er een nieuwe vacature online voor de start in september 2021.

Het sturen van een open sollicitatie is niet mogelijk, hier wordt niet op gereageerd.

Vacatures worden altijd geplaatst in januari voor de start in september en in juli voor de start in februari.