ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.

Ruim 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en parkinsonverpleegkundigen), verdeeld over 69 regio's, zijn aangesloten bij dit netwerk.

Waarom een ParkinsonNet?

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijk problemen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen.

Om een beeld te krijgen wat het ParkinsonNet voor u kan betekenen kunt u onderstaande introductiefilm bekijken:

 

http://www.parkinsonnet.nl/media/video's/parkinsonnet-video's/parkinsonnet-film

Waarom ParkinsonNet in het IJsselland?

Het IJsselland wil de beste zorg leveren voor parkinsonpatiënten. Door de kennis in het netwerk en de goede onderlinge samenwerking kunnen we u beter en efficiënter helpen. Daarom zijn er meerdere afdelingen, waaronder de afdeling fysiotherapie, bij dit netwerk aangesloten.

Fysiotherapie bij Parkinson

De fysiotherapeut kan u helpen met de mobiliteitsproblemen die u kunt ervaren als parkinsonpatiënt. Zeker wanneer u valt, moeite heeft met lopen, opstaan, omdraaien in bed etc. kunt u baat hebben bij fysiotherapie. Door middel van adviezen, behandeling en begeleiding helpen wij u en eventueel uw partner of verzorger. Wij zorgen ervoor dat u makkelijker, zekerder en vrijer kunt bewegen. Tijdens de opname in het ziekenhuis starten we met deze adviezen en behandelingen. Wij zullen u doorverwijzen naar een praktijk in uw buurt waar een collega werkt die ook is aangesloten bij het ParkinsonNet.

Een therapeut bij u in de buurt vindt u via onderstaande zorgzoeker: https://www.parkinsonzorgzoeker.nl/