Gezondheidscentrum Krimpen

In april 2012 is het nieuwe Gezondheidscentrum Krimpen aan de Groenendaal open gegaan. In dit nieuwe gebouw zijn verschillende zorgverleners gevestigd, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, apotheek en een polikliniek van het IJsselland Ziekenhuis. 
    

Samen met de huisarts

Met het nieuwe Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel is ook een van de grootste eerstelijnscentra van Nederland geboren met vijf huisartspraktijken.
Eigenlijk is het een eerstelijnscentrum ’plus’. Plus, omdat het IJsselland Ziekenhuis in dit gebouw een buitenpolikliniek heeft geopend waarin vrijwel alle specialismen een spreekuur verzorgen. Met deze stap is een al jarenlang bestaande samenwerking tussen het IJsselland Ziekenhuis en de huisartsen verstevigd.

Dicht bij de patiënten

Voor het IJsselland Ziekenhuis is de nieuwe buitenpoli een goede gelegenheid om zorg dichtbij de mensen te brengen. De verschillende zorgdisciplines werken letterlijk onder één dak en dat komt de afstemming tussen de medisch specialisten van het IJsselland en de huisartsen ten goede. Dat is gunstig voor de kwaliteit en de continuïteit van de zorg.
Patiënten hoeven bijvoorbeeld minder vaak te komen en overbodige onderzoeken worden voorkomen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Gezondheidscentrum:
www.gckrimpen.nl.