Wat neemt u mee voor uw afspraak?

  • uw verzekeringsbewijs
  • uw identiteitsbewijs (zie ook legitimeren en veiligheid >)
  • de verwijsbrief van uw huisarts, verloskundige, tandarts of een andere medisch specialist
  • uw afsprakenkaart
  • een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt en de naam van uw apotheek. Het is belangrijk dat wij weten welke medicijnen u op het moment van uw afspraak gebruikt. U kunt een actueel overzicht afhalen bij uw apotheek (zie ook medicatie overzicht >).

Wanneer verzekeringsbewijs, identiteitsbewijs en verwijsbrief ontbreken, zijn wij helaas genoodzaakt de nota van uw behandeling naar uw huisadres te sturen in plaats van rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. 

U meldt zich aan bij de aanmeldzuil

U kunt zich aanmelden met een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, id-kaart) en u kunt direct uw gegevens controleren. In het scherm verschijnt de afspraak en vervolgens wordt een bonnetje geprint met daarop vermeld de afspraak en het routenummer naar de polikliniek of afdeling.

Meer informatie leest u in de instructie gebruik aanmeldzuil en hier vindt u ook het antwoord op veelgestelde vragen.

Heeft u een buitenlands legitimatiebewijs? Dit document kan nu nog niet worden uitgelezen bij de aanmeldzuil. U kunt zich direct melden bij de receptie.

Afspraak kind
Komt u voor een afspraak met uw kind? Dan moet u ook het identiteitsbewijs van uw kind bij de zuil aanmelden. 

De identificatieplicht in de zorg stelt dat kinderen vanaf 0 jaar zich moeten kunnen identificeren in een ziekenhuis. Dat wijkt dus af van de ‘algemene’ identificatieplicht, waar de leeftijdsgrens op 14 jaar ligt. Daarom moet uw zoon of dochter ook een geldig identiteitsbewijs meenemen naar het ziekenhuis.

Opname
Komt u voor een opname in het ziekenhuis, dan hoeft u zich niet aan te melden bij de aanmeldzuil. U kunt meteen doorlopen naar de afdeling, als u weet waar u moet zijn, of u kunt zich melden bij de receptie.

Gegevens gewijzigd?

Zijn uw persoonsgegevens, huisarts of verzekering gewijzigd?
(meer informatie over doorgeven wijziging gegevens). Na aanmelding bij de aanmeldzuil kunt u uw gegevens laten wijzigen bij de balie in de centrale hal. U kunt uw gegevens ook zelf wijzigen via
Mijn IJsselland.  
De inschrijfbalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.30 - 19.30 uur. 

In buitenpolikliniek Nesselande of Krimpen en de Havenpolikliniek:
U meldt zich bij de balie voor uw afspraak en om u in te schrijven.