Je baby live op FamilieNet!

Wanneer een baby, peuter of kleuter in het ziekenhuis moet blijven, is het fijn om Familienet te gebruiken. Met Familienet kunnen ouders op iedere PC via een beveiligde videoverbinding hun kind op de kinderafdeling in het ziekenhuis zien.

Ga naar Inloggen FamilieNet

 


Hoe werkt het?

Ouders ontvangen op de afdeling een wachtwoord. Hiermee kunnen zij op iedere willekeurige computer met internetaansluiting en op ieder gewenst moment (bewegende) beelden van hun kind bekijken.
De verpleegkundigen hebben op de couveuseafdeling een overzicht van alle actieve camera’s. Zo kunnen zij zien welke kinderen onder de camera liggen en of zij goed in beeld zijn voor de ouders thuis.

Soms is uw kind misschien enige tijd uit beeld. Dan kan er sprake zijn van verzorging, voeding of medisch handelen.
De verpleegkundige legt dan meestal een kaartje onder de camera.
Zo wordt aangegeven waarom uw kind op dat moment niet onder de camera ligt.  
    

Foto's van Familienet delen!

Met de opkomst van de social media gaven ouders aan dat zij de beelden op Familienet graag met anderen wilden delen. Dit kan eenvoudig via een nieuwe toepassing op Familienet.
  
Nadat u bent ingelogd ziet u de videobeelden van uw kindje. Via een klik op de camerabutton in het scherm maakt u een foto. Deze foto's kunt u direct op Facebook of Twitter plaatsen, of als bijlage bij een e-mailbericht verzenden.

Financiering FamilieNet

Het FamilieNet is voor een gedeelte gefinancierd uit het reguliere budget van het ziekenhuis en voor een gedeelte door de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.

Het IJsselland Ziekenhuis was het eerste ziekenhuis in Europa waar een dergelijk systeem in gebruik werd genomen. De ICT-afdeling van het ziekenhuis heeft het systeem gebouwd en de software is inmiddels ook aan andere ziekenhuizen geleverd.