Geboortecentrum IJsselland

Zorg, privacy en comfort voor ouders en kind in een huiselijke sfeer!

Je thuis voelen!

Bent u als aanstaande ouder(s) op zoek naar een mooie en veilige omgeving voor uw bevalling? Kom dan naar Geboortecentrum IJsselland.

In het Geboortecentrum werken eerstelijns verloskundigen, kraamverzorgenden van Kraamzorg Rotterdam en tweedelijns verloskundigen en gynaecologen van het IJsselland Ziekenhuis samen. Zij vinden het belangrijk dat zwangere vrouwen zich bij een bevalling in Geboortecentrum IJsselland zoveel mogelijk thuis voelen, daarom zijn er verschillende faciliteiten. Op de kamer is een hoekje ingericht voor de verzorging van de baby, er is televisie, wifi, een koelkastje en het eerste bezoek kan in alle rust ontvangen worden. Uiteraard beschikken alle kamers over sanitaire voorzieningen. Bovendien kan uw partner blijven slapen, zodat jullie als gezin kunnen genieten van die eerste bijzondere momenten.

Borstvoeding en BabyFriendly Hospital

Borstvoeding staat bij ons hoog in het vaandel, wij dragen dan ook met trots de kwalificatie van Baby Friendly Hospital met bijbehorend certificaat. Wij proberen met onze lactatiekundigen de omstandigheden, zoals een rustige omgeving, zo optimaal mogelijk te maken om de borstvoeding goed te starten.

Bezoektijden Geboortecentrum IJsselland

Het Geboortecentrum (afdeling C3 in het IJsselland Ziekenhuis) heeft de volgende bezoektijden:

  • Partners zijn 24 uur per dag welkom.
  • Voor overig bezoek: tussen 9.30 en 21.00 uur.

Wij adviseren om rekening te houden met de rusttijd van 13.00 tot 15.00 uur.