Gastvrouwen en gastheren

Gastvrouwen en gastheren in de hal

Bij beide ingangen aan de balie maar ook elders in de centrale hal sta je patiënten, bezoekers en medewerkers te woord, beanwoord je vragen, verwijs je door of wijs je de weg. Want in het IJsselland laten we niemand verdwalen.

Als gastvrouw of – heer bel je ook een taxi, inclusief zorgvervoer, voor de poliklinische patiënten en bezoekers, assisteer je bij de bloedprikzuil, breng je bloemen die worden afgegeven bij de receptie naar de juiste patiënt of begeleid je patiënten naar de juiste afdeling.

Werktijden en bezetting:

 • Van 08.30 tot 12.30 uur en van 12.30 tot 16.30 uur.
 • Per dagdeel zijn 4 tot 5 vrijwilligers actief.

De meeste vrijwilligers werken 1 dagdeel per week.

Gastvrouwen en gastheren oogpolikliniek

Als gastvrouw of -heer bij de oogpolikliniek ontvang en begeleid je patiënten die komen voor een staaroperatie of een Avastin-injectie (injecties in het oog om slechtziend- of blindheid te voorkomen). Bij beide ingrepen heb je een logistieke taak: je haalt patiënten op uit de wachtkamer, helpt hen met de jas, laat hen plaatsnemen in de behandelstoel en na afloop vergezel je hen weer naar de wachtkamer.

Werktijden en bezetting:

 • Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn steeds 1 – 2 vrijwilligers aanwezig tussen 08.45 en 11.30 en/of van 13.00 – 16.00 uur.
 • per dagdeel zijn 1 - 2 vrijwilligers actief.

Gastvrouwen en gastheren Maag-, Darm en Leverzorg

Patiënten die een darmonderzoek hebben ondergaan, bied je na hun behandeling iets te eten en te drinken aan. Ook help je bij het opmaken van het bed voor een volgende patiënt.

Werktijden en bezetting:

 • Werkdagen zijn van 09.30 – 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur
 • Per dagdeel zijn 1 - 2 vrijwilligers actief.

Gastvrouwen en gastheren geboortecentrum

Je ontvangt zwangere vrouwen, hun partner en andere familieleden. Je begeleidt hen naar waar zij moeten zijn en geeft hen een gevoel alsof ze thuis zijn, Kraamvrouwen begeleidt je indien nodig naar de kinderafdeling, je loopt mee naar bijvoorbeeld de afdeling radiologie en na afloop doe je hen weer uitgeleide.

Werktijden en bezetting:

 • Werkdagen van 07.30 - 11.00 uur of van 11.00 en 15.00 uur. In het weekeinde van 09.00 – 13.00 uur.
 • Elk dagdeel is 1 vrijwilliger actief.

De gastvrouwen en gastheren spoedeisende hulp

We leveren altijd de best denkbare zorg. Op de spoedeisende hulp bied je net dat beetje extra aandacht en zorg waar het personeel op drukke momenten niet aan toe komt. Je brengt patiënten en hun familie een kopje koffie of thee, loopt mee naar een onderzoek of behandeling, je houdt even gezelschap en maakt een praatje etc. Alles in samenwerking met onze artsen en verplegers.

Werktijden en bezetting

 • Elke werkdag van 10.30 -14.00 uur en 14.00 – 17.00 uur.
 • Elke dag is 1 vrijwilliger actief.

Vrijwilligers verpleegafdeling chirurgie, orthopedie en nuchtere opname

Je ondersteunt verplegend personeel en zorgt voor extra service voor de patiënten. Zo help je bij het vervoer van patiënten, je ontvangt ze en maakt ze wegwijs op de verpleegafdeling, je helpt met in- en uitpakken van hun persoonlijke spullen, maakt een  praatje of doet een spelletje. Ook ontvang je de familieleden en bied je hen iets te drinken aan.

Werktijden en bezetting:

 • Tussen 09.30 en 14.00 uur.
 • Dagelijks is 1 vrijwilliger actief.