Goed voorbereid voor uw afspraak

Wat wij aan u vragen

Voorafgaand aan uw afspraak kunt u zich voorbereiden. In dit filmpje (3 minuten) ziet u hoe dit in z'n werk gaat.


De volgende onderwerpen kunnen ook voor u van belang zijn. Lees ze daarom goed door.
 

 • Online inchecken, bespaar tijd bij uw ziekenhuisbezoek!

  De aanmeldzuil in de centrale hal overslaan?
  Dat kan als u thuis online incheckt via Mijn IJsselland.

  24 uur vóór uw afspraak is dat al mogelijk.
  U ontvangt van ons een mail om u hierop te wijzen.

  Over online inchecken

 • Wat neemt u mee

  Wij vragen u de volgende zaken mee te nemen naar uw afspraak:

  • uw verzekeringsbewijs
  • uw identiteitsbewijs (zie ook legitimeren en veiligheid )
  • de verwijsbrief van uw huisarts, verloskundige, tandarts of een andere medisch specialist
  • uw afsprakenkaart
  • een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt en de naam van uw apotheek. Het is belangrijk dat wij weten welke medicijnen u op het moment van uw afspraak gebruikt. U kunt een actueel overzicht afhalen bij uw apotheek (zie ook medicatie overzicht).

  Wanneer verzekeringsbewijs, identiteitsbewijs en verwijsbrief ontbreken, zijn wij helaas genoodzaakt de nota van uw behandeling naar uw huisadres te sturen in plaats van rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.

 • Bloedafname en inleveren materiaal

  Om u goed voor te bereiden op uw afspraak bij het afnamelaboratorium, is het belangrijk dat u de voor u relevante patientenfolders goed doorleest.
  Ga naar de patientenfolders van het afnamelaboratorium.

 • Mijn IJsselland

  Als patiënt van ons ziekenhuis heeft u online toegang tot uw gegevens, dossier, afspraken en opnames. Deze online omgeving noemen wij Mijn IJsselland. Controleer uw persoonlijke gegevens en vul eventuele vragenlijsten in.

  Naar Mijn IJsselland

 • Aanmeldzuilen

  Wanneer u een afspraak heeft op de polikliniek, meldt u zich aan bij de aanmeldzuil in de centrale hal en nogmaals op de polikliniek. 

  Over onze aanmeldzuilen

 • Bereikbaarheid

  Het IJsselland Ziekenhuis is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

  Over bereikbaarheid

 • Patiëntenvoorlichting

  • Lukt het niet om in te loggen in 'Mijn IJsselland' of vindt u niet wat u zoekt?
  • Wilt u een kopie van uw dossier of van radiologiebeelden?
  • Zoekt u een folder over uw onderzoek, behandeling of operatie?
  • Heeft u een vervelende ervaring of klacht?
  • Wilt u ons attenderen op een onveilige situatie?

  De medewerkers van Patiëntenvoorlichting helpen u graag! U vindt ons in de centrale hal van ons ziekenhuis, maandag t/m donderdag van 9:30 - 16:30 uur. Patiëntenvoorlichting is ook telefonisch te bereiken: 010-2585137 of stuur een e-mail naar patientenvoorlichting@ysl.nl.

  Al onze IJsselland folders kunt u ook zoeken en lezen via onze Folder App: www.yslfolder.nl.

 • Kosten en verzekering

  Informeer uzelf goed over de financiële aspecten van uw ziekenhuisbezoek. Op onze pagina Financiële Afhandeling leest u hier meer over. Hieronder vindt u enkele belangrijke onderwerpen.

  Betalingsvoorwaarden
  Op alle diensten van het ziekenhuis en de daaraan verbonden vrijgevestigde medische specialisten zijn de Algemene Betalingsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u vinden op onze pagina Ziekenhuiszorg: wat betaalt u?

  Niet verzekerd of in het buitenland verzekerd
  Bent u niet verzekerd of verzekerd in het buitenland, maar niet in het bezit van een European Health Insurance Card (EHIC)? Meldt u zich dan een half uur vóór uw afspraak bij de inschrijfbalie in de centrale hal. Wij vragen u om een voorschot op de kosten van uw behandeling. Dit dient direct per pinbetaling te worden voldaan.

  Vergoedingen
  Het kan zijn dat de aan u voorgestelde behandeling niet of niet volledig wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Om onverwachte kosten te voorkomen adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te vragen of deze een contract heeft met ons ziekenhuis en of de voorgestelde behandeling voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt. Alle behandelingen (dus ook bezoek aan de spoedeisende hulp) uitgevoerd in het ziekenhuis, vallen onder het verplichte eigen risico.

  Verrichtingen op de nota
  In het kader van verplichte afspraken met de zorgverzekeraar vermelden wij een groot deel van de zorgactiviteiten die bij u, in het kader van uw behandeling zijn verricht, op de nota. Zo geven wij u, als patiënt, inzicht in de financiële afhandeling. Indien u vragen hebt of hier bezwaar tegen hebt, kunt u contact opnemen met de bedrijfsadministratie.

 • Opleidingsziekenhuis

  Wij willen u erop attent maken dat het IJsselland Ziekenhuis een opleidingsfunctie heeft. Het kan dus zijn dat zowel bij bezoek op de polikliniek als bij poliklinische behandelingen, leerlingen, co-assistenten en stagiaires onderdeel uitmaken van het behandelteam en vallen onder de supervisie van een medisch specialist. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u dit aan de balie van de polikliniek melden.

Wij schudden geen handen

U bent van harte welkom in het IJsselland en tonen dat met een lach. U de hand schudden hoort daar niet meer bij. Met het schudden van handen kunnen micro-organismen (zoals virussen) overgedragen worden. De coronapandemie heeft ons nog maar eens duidelijk gemaakt dat dit risico's voor de gezondheid met zich meebrengt. Op deze wijze geven we virussen minder kans zich te verspreiden. Hiermee dragen wij bij aan uw en onze gezondheid.