Bloedafname en inleveren materiaal

Voor bloedafname of het inleveren van materiaal vragen wij u online een afspraak te maken, zodat wij een korte wachttijd en een relatief lege wachtruimte kunnen creëren.

Na verwijzing van de huisarts of medisch specialist kunt u zelf een datum en tijd voor uw afspraak kiezen.
De procedure verschilt per locatie. Hieronder kunt u lezen wat de werkwijze per locatie is en waar u rekening mee kunt houden.

Hoofdlocatie en de polikliniek Nesselande

Na het maken van een online afspraak ontvangt u via de e-mail van ons:

  • een afspraakbevestiging,
  • indien van toepassing bij bepaald bloedonderzoek: een link naar de patiëntenfolder in de Folder WebApp
  • een herinnering 2 dagen voor uw afspraak
  • en een code

Wanneer u de hoofdlocatie of de polikliniek Nesselande bezoekt, meldt u zich aan bij de zuil in de wachtkamer bij de afdeling Bloedafname. Hiervoor gebruikt u de eerdergenoemde code die u via de e-mail van ons hebt ontvangen. Na aanmelding met uw code weten de medewerkers van het afnamelaboratorium dat u in de wachtkamer aanwezig bent. Zij kunnen u dan snel helpen.

Polikliniek Krimpen

Ook voor de polikliniek Krimpen ontvangt u een e-mail van ons na het maken van een online afspraak. Hierin kunt u het volgende lezen:

  • de afspraakbevestiging
  • indien van toepassing bij bepaald bloedonderzoek: een link naar de patiëntenfolder in de Folder WebApp
  • een herinnering 2 dagen voor uw afspraak

U ontvangt hier dus géén code om u aan te melden, u kunt direct in de wachtkamer plaatsnemen. U wordt binnengeroepen op het tijdstip van uw afspraak.

Polikliniek Kralingen

Om een afspraak te maken, logt u in met uw DigID in Mijn IJsselland. Na het inloggen in Mijn IJsselland klikt u op de homepage op de knop "Afspraak laboratorium".

Na het maken van een online afspraak kunt u uw afspraakgegevens bekijken in Mijn IJsselland. Twee dagen voor uw afspraak krijgt u nog een afspraakherinnering per e-mail en SMS.

Telefonisch afspraak maken

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van het laboratorium voor een afspraak op telefoonnummer 010-258 3200.

Bloedprikken op inloop

Patiënten kunnen op verwijzing van hun huisarts of medisch specialist ook op inloop nog bloed laten prikken. In verband met de wachttijd en om drukte in wachtkamers te vermijden raden wij u echter aan om een afspraak te maken.

Goed voorbereid op uw afspraak

Om u goed voor te bereiden op uw afspraak, is het belangrijk dat u de voor u relevante patientenfolders goed doorleest. Ga naar Patientenfolders