Aandacht voor knie en heup op 23 september in het IJsselland

 

Op zaterdag 23 september 2023 organiseert Orthopedie IJsselland een Knie- en Heup café in de hal van het IJsselland Ziekenhuis van 11.00 – 14.00 uur.
Op deze landelijke publieksdag organiseren vakgroepen orthopedie door het hele land activiteiten met of voor patiënten. Het doel van deze dag is om te laten zien wat orthopedie voor mensen kan betekenen. En op wat voor manieren orthopedie mensen in beweging houdt.

Orthopedie is het medisch specialisme dat zorgt voor de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Het gaat over alles dat met spieren, pezen, banden en gewrichten heeft. Dat kan gaan om de behandeling van een baby met een heupafwijking, een sporter met een blessure, een ouder iemand met versleten knieën. Orthopedie houdt mensen in beweging!

Orthopedie IJsselland organiseert op zaterdag 23 september van 11.00 tot 14.00 uur een knie- en heupcafé waar patiënten en specialisten elkaar kunnen ontmoeten. De orthopedisch chirurgen vertellen over wat orthopedie voor mensen kan betekenen en over de vele mogelijkheden in het IJsselland Ziekenhuis. Er is volop ruimte om vragen te stellen bij een kopje koffie of thee en er is een speciale Zorg voor beweging-krant beschikbaar.

Jan-Willem Louwerens, voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging, is blij met alle activiteiten. “We zijn er om mensen te helpen zo goed mogelijk te blijven bewegen. Want bewegen is leven. Bewegen houdt mensen vitaal, zelfredzaam en gelukkig!”