De Vijverhof en IJsselland Ziekenhuis zoeken de samenwerking op

Vorige week ondertekenden Wouter Groot, bestuurder De Vijverhof, Albert van Wijk, bestuurder van het IJsselland Ziekenhuis en Lianne Boesten, afdelingshoofd Algemeen Klinisch Laboratorium (AKL) van het IJsselland Ziekenhuis de overeenkomst voor de levering van laboratoriumdiensten. Voor beide organisaties is dit de start van een mooie samenwerking in Capelle aan den IJssel.  

De Vijverhof heeft met deze samenwerking toegang tot 24-uurs laboratoriumdiagnostiek en advies, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg. De bewoners van De Vijverhof hebben zo altijd diagnostische zorg op hun vertrouwde woonlocatie. Daarnaast ontstaan er door deze samenwerking korte lijnen tussen de specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundigen van De Vijverhof en de artsen-microbioloog en klinisch chemici van het ziekenhuis.  

Bloedafname op locatie 

De bloedafnamemedewerkers van het IJsselland Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het verrichten van bloedafnames op locatie bij patiëntgroepen van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Het voorkomt dat patiënten naar het ziekenhuis moeten en zorgt er in toenemende mate voor dat zorg in de vertrouwde woonsituatie plaatsvindt. Door deze samenwerking bieden De Vijverhof en IJsselland Ziekenhuis de juiste service en deskundige zorg op maat aan de bewoners. 

De werkprocessen gaan zoveel mogelijk digitaal. Dit betekent voor de medewerkers een vermindering van administratieve last. Hierdoor hebben zij meer ruimte om zich te richten op hun zorgtaak. 

Samenwerking in de regio 

Met de verandering in de zorg op het oog, werkt IJsselland Ziekenhuis actief samen met zorgpartners in de regio, zoals thuiszorgorganisaties, maar ook met gemeente, welzijn en wonen. Zo geven ze met samenwerkingspartners de zorg rondom de patiënt vorm. Samenwerken om de zorg betaalbaar te houden is hierbij een belangrijk uitgangspunt. De ondertekende overeenkomst met De Vijverhof is een mooie aanvulling op de bestaande betrokkenheid in de regio rondom de patiënt.