Eerste rondleiding op het nieuwe OK en CSA complex!

Dit weekend konden we eindelijk voor het eerst ons prachtig nieuwe OK complex aan de buitenwereld laten zien!

Huisartsen, fysiotherapeuten, specialisten ouderengeneeskunde, en hun gezinnen waren uitgenodigd voor een rondleiding op het nieuwe complex. Ook de Cliëntenraad sloot aan. Operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, anesthesiologen, orthopeden en medewerkers van de centrale sterilisatieafdeling vertelden enthousiast over hun werk achter de schermen en gaven demonstraties op het high tech complex.

De kinderen konden een paar technieken zelf uitproberen: spannend om via laparoscopische instrumenten zelf een ‘(nep)galblaas’ te verwijderen of via een echoapparaat een olijf in het eten te vinden. We hopen dat we hen ook enthousiast hebben gemaakt voor een toekomstige baan in de zorg, wie weet…  

Het was een super geslaagde middag, dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
In het najaar organiseert het IJsselland Ziekenhuis een Open dag in het kader van het 30-jarig jubileum (in 2021). Dan nodigen we iedereen van harte uit om ook te komen kijken.

Leuk om te weten over ons OK complex:
In de zomer van 2020 werd het nieuwbouw gedeelte van het OK complex in gebruik genomen. Een technisch hoogstaand complex, dat werd samengesteld uit 63 (!) units. Deze units werden in Duitsland tot in detail gebouwd en per boot en snelweg naar Capelle aan den IJssel vervoerd. Hier werd alles begin 2020 in elkaar gezet.
Zomer 2021 was ook de renovatie van de CSA (centrale sterilisatie afdeling) een feit.