IJsselland haalt als één van de eerste ziekenhuizen de doelstelling 2023 voor ZE&GG

 

Vanuit het landelijk ZE&GG programma heeft het IJsselland Ziekenhuis een groot compliment gekregen. Als één van de eerste ziekenhuizen hebben we de doelstelling voor 2023 behaald waarbij meer dan 80% van de onderwerpen geïmplementeerd moet zijn.

Het landelijke programma ‘Zorgevaluatie en Gepast Gebruik’ (ZE&GG) is een samenwerkingsverband tussen patiënten, zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en de overheid. Samen streven zij naar de bewezen beste zorg voor de patiënt. Dit doen zij door allereerst te agenderen welke zorg verder onderzocht moet worden, omdat er nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor is.
Daarna wordt die zorg geëvalueerd door middel van een zorgevaluatie. Hieruit wordt duidelijk welke zorg bij een bepaalde aandoening, situatie of patiënt bewezen effectief is. Dit wordt ‘gepast gebruik’ genoemd. Deze zorg heeft meerwaarde voor de patiënt. Gepast gebruik wordt geïmplementeerd op de werkvloer waarna er wordt gemonitord of deze zorg daadwerkelijk wordt geleverd.

Femmy Meenhorst, projectleider van ZE&GG: “De kracht van het “YSL-ZEGG programma” zit in de projectgroep (kwaliteit & control) die wekelijks bijeen komt om de stand van zaken te bespreken en acties uit te zetten. Waar nodig haakt de VAR aan en/of de medisch sponsor. Uniek in het IJsselland Ziekenhuis zijn de ZE&GG-audits die we ter evaluatie vanaf mei 2023 gaan uitvoeren. Veel dank aan alle collega’s die geholpen hebben om deze doelstelling te halen.”

In februari 2023 zijn er nieuwe doelen toegevoegd waarmee de projectgroep in 2023 en 2024 aan de slag gaat. Door continu te verbeteren, krijgen onze patiënten de zorg die zij nodig hebben. IJsselland Ziekenhuis: hier gaat het om u.