IJsselland Ziekenhuis behoudt zilveren certificaat van de Milieuthermometer Zorg

Met trots delen wij dat we voor het derde jaar op rij het zilveren niveau van de Milieuthermometer Zorg hebben behaald. Dit betekent dat we een belangrijke stap zetten op het gebied van duurzaamheid. Waarom is dit eigenlijk zo belangrijk voor onze patiënten?

Wat is de Milieuthermometer Zorg?

De Milieuthermometer Zorg is een certificering die ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen behalen. Het laat zien hoe goed zij presteren op het gebied van duurzaamheid en milieuzorg. Dit betekent dat een zorginstelling zich inzet voor een beter milieu en een gezondere planeet.

Waarom is dit belangrijk voor de patiënt?

  • Gezondere omgeving: door te streven naar duurzaamheid zorgen we voor een gezondere omgeving voor de patiënt. Dit betekent schonere lucht, water en een betere afvalverwerking.
  • Beter voor de toekomst: door duurzaam te zijn, helpt het IJsselland Ziekenhuis mee aan een betere toekomst voor ons allemaal. Dit betekent dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van een gezonde planeet.
  • Kwaliteit van zorg: een ziekenhuis dat zich inzet voor duurzaamheid, toont ook aan dat het kwalitatief goede zorg wil bieden.

Wat houdt het behalen van het Zilveren certificaat in?

Om het zilveren certificaat te behalen, moeten we aan verschillende eisen voldoen op het gebied van milieubeheer, energie, waterbeheer, afvalverwerking en meer. En we hebben dit jaar zelfs voldaan aan meer eisen dan voorheen, wat laat zien dat we blijven streven naar verbetering.

Dus laten we samen trots zijn op deze prestatie en inzetten op nog meer vooruitgang in de toekomst!