In het IJsselland Ziekenhuis kunnen patiënten vanaf 15 mei een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) gebruiken.

In het IJsselland Ziekenhuis kunnen patiënten vanaf 15 mei een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) gebruiken.

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waarin je gratis een kopie kunt ophalen van je medische gegevens. Er zijn verschillende PGO’s waar je uit kunt kiezen. PGO’s zijn nieuw. Nog niet elke zorgverlener doet mee. Maar wel steeds meer. En nog niet alle gegevens kun je verzamelen in een PGO. Maar wel steeds meer. Met een PGO staan dus steeds meer gegevens over uw gezondheid op één plek. Zo krijgt u meer grip op uw gezondheid.

Er zijn verschillende aanbieders van PGO’s. De functionaliteiten van PGO’s kunnen verschillen. Via digitalezorggids.nl kunt u zelf een keuze maken voor een PGO op basis van de bestaande functionaliteiten. Met hulp van een PGO-keuzehulp, vindt u de juiste PGO('s) voor uw situatie.

Als IJsselland Ziekenhuis gaan we mee in deze landelijke ontwikkeling wat betreft het aansluiten op PGO’s. Samen met een aantal ziekenhuizen uit de regio bieden wij deze mogelijkheid aan onze patiënten. Zo doen Franciscus Gasthuis & Vlietland, Ikazia, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum, Maasstad Ziekenhuis mee aan de PGO.

Meer weten over de PGO? Check deze video: https://lnkd.in/ehZeG4HF