Ivo Opstelten ambassadeur IJsselland Ziekenhuis

 

Albert van Wijk (voorzitter raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis) en Dick van Sluis (voorzitter Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis) verwelkomden Ivo Opstelten vandaag in de buitenpoli Kralingen als ambassadeur van het ziekenhuis. Hij werd rondgeleid door Nicolette de Quant (teamleider poli Kralingen).

Als ambassadeur denkt dhr. Opstelten graag mee met de uitdagingen waar de gezondheidszorg in het algemeen, en dus ook het IJsselland Ziekenhuis, op dit moment voor staat. Vanuit zijn brede kennis en ervaring vult hij aan waar dat mogelijk is en zet hij zijn netwerk in.

Ivo Opstelten kent Rotterdam als geen ander. Vanuit zijn tijd als oud-burgemeester maar ook als inwoner van de wijk Kralingen. De buitenpoli van het IJsselland Ziekenhuis is dus voor hem geen onbekende locatie. Toch was hij verrast te zien dat de polikliniek een MRI en een CT-scan heeft staan. En dat er kleine ingrepen worden gedaan onder plaatselijke verdoving. Opstelten: ´het ziet er hier bijzonder goed uit, de medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Ik zou hier zeker een afspraak inplannen als dat nodig zou zijn.’

Over polikliniek Kralingen
Polikliniek Kralingen is op 15 januari 2021 gestart aan de Oudedijk 15 in Rotterdam Kralingen. De polikliniek is gevestigd in verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël van Lelie Zorggroep. In de polikliniek Kralingen houden de volgende specialismen spreekuur: chirurgie, gynaecologie, orthopedie, interne geneeskunde, reumatologie, maag-darm-leverziekten, orthopedisch sportspreekuur, kinder orthopedie, bloedafname (lab), overgangsconsulente. Daarnaast houden de diabetesverpleegkundige en de orthopedisch schoenmaker er spreekuur. In de toekomst hopen we geriatrie en het wond expertise centrum hieraan toe te kunnen voegen.