Lelie en IJsselland ontwikkelen samen zorgtypetest

Deze week, van 14 tot en met 19 maart, vindt de landelijke Ontdekdezorg week plaats. Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis slaan dit jaar de handen ineen om mensen enthousiast te maken voor een baan in de zorg.
Samen hebben wij een online test onwikkeld: welk zorgtype ben jij? 

De zorgtypetest
Vanaf 14 maart is de test te vinden op www.zorgtypetest.nl. De zorgtypetest is speciaal ontwikkeld voor de Ontdekdezorg week, maar blijft ook na 19 maart beschikbaar.
Door middel van deze korte en praktische test ontdekken mensen met een zorghart welke vorm van zorgverlening bij hun karakter, wensen en behoeften past. De thuiszorg vereist namelijk andere eigenschappen dan de verpleeghuiszorg, en datzelfde geldt voor werken in het ziekenhuis.
Daarnaast wordt uit de test duidelijk welk zorgtype je bent: de coördinator, de hartendief, de stille kracht of de gangmaker?

Lelie zorggroep en IJsselland Ziekenhuis
Het is niet de eerste keer dat de Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis samenwerken. Vorig jaar opende polikliniek Kralingen van het IJsselland Ziekenhuis in verpleeghuis Pniël van Lelie zorggroep in Rotterdam Kralingen. Dit jaar wordt een geriatrische revalidatieafdeling van Pniël in het IJsselland Ziekenhuis geopend. Medewerkers van de beide zorgorganisaties werken dus al nauw met elkaar samen, ook op het gebied van opleiden en het uitwisselen van kennis.

Ontdekdezorgweek 2022
De Ontdekdezorg week is een landelijk evenement waarbij de regionale werkgeversverenigingen nauw met de zorg-, en welzijnsorganisaties, onderwijs en de ketenpartners samenwerken.
Het evenement is gericht op zij-instromers en herintreders, om hen kennis te laten maken met leren en werken in Zorg en Welzijn. In het hele land vinden (online) evenementen plaats.

Het IJsselland Ziekenhuis neemt deel met 2 activiteiten:
1.)    De zorgtypetest, samen met Lelie zorggroep (www.zorgtypetest.nl)
2.)    De online activiteit "Werken bij de Radiologie in het IJsselland Ziekenhuis" op donderdag 17 maart van 10 tot 11 uur.  (werken bij Radiologie)

Bekijk het volledige programma in Regio Rijnmond via de Rotterdamse Zorg