Met een goed gevoel je bevalling tegemoet

Hypnobirthing voor zwangeren van Geboortecentrum IJsselland

Als een zwangere vrouw angst heeft voor haar bevalling dan komt dat vaak door een nare ervaring bij een vorige bevalling. De meeste angst gaat dan over een lange duur van de bevalling, een kunstverlossing, herhaling van overmatig bloedverlies of een placenta die operatief verwijderd moet worden.

Natuurlijk zijn er ook vrouwen die voor het eerst gaan bevallen en bang zijn. Dan gaat de angst vaak over, het hebben van een langdurige en vooral pijnlijke bevalling en zelfs angst voor de dood. Maar ook angst voor een lang en moeizaam herstel.

We vinden het belangrijk dat elke zwangere haar bevalling met een goed gevoel tegemoet gaat, daarom bieden we sinds kort de  Mucha Mama hypnobirthing aan voor zwangeren die onder begeleiding zijn van een gynaecoloog of tweedelijns verloskundige.

Eric Moleman geeft de begeleiding, hypnobirthing aan aanstaande ouders: ‘Met de hypnobirthing methode wordt de zwangerschap en bevalling een mooie, ontspannen en liefdevolle ervaring, die moeder en kind ontspannen samen brengt.  Ik ben heel blij dat we nu met de kennis van MuchaMama in het IJsselland Ziekenhuis de zwangere een mooie en vooral dankbare aanvulling kunnen meegeven.’

Patiënten zijn ontzettend dankbaar voor de extra dienstverlening:  

“Hypnobirthing heeft ons veel rust gegeven tijdens de zwangerschap. Het was voor ons een nieuwe methode die we niet kenden. Door de goede behandelingen en begeleiding in het IJsselland hebben we de zwangerschap met meer plezier en geruststelling kunnen beleven na het zware traject van onze IUI behandelingen. Daarnaast hebben de hypnobirthing ontspanningsoefeningen ook goed gewerkt tijdens de bevalling”

“Het medisch maatschappelijk werk van het IJsselland ziekenhuis gaf ons  tips op het gebied van hypnobirthing hierdoor was het voor mij mogelijk om ondanks de omstandigheden in mijn eigen bubbel te blijven. Zo doende kon ik luisteren naar mijn lichaam en de instructies van de verpleging. Ik kijk terug op een super fijne ervaring.”

De cursus hypnobirthing is alleen beschikbaar voor zwangeren die worden doorverwezen door hun gynaecoloog of tweedelijns verloskundige van Geboortecentrum IJsselland.