Realisatie Spoedplein IJsselland gestart

In het IJsselland Ziekenhuis worden de Huisartsenpost (HAP) en de Spoedeisende Hulp (SEH) verbouwd tot een spoedplein. Binnen het spoedplein gaan de teams van Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost intensiever samenwerken om de patiënt sneller en beter te kunnen helpen. Het streven is om eind 2023 dit nieuwe deel in gebruik te nemen.

Dit betekent voor de patiënt dat de wachttijden minimaal zijn en de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk is. Daarnaast leveren de zorgverleners geen onnodige zorg in de tweede lijn en wordt er geen dubbel werk gedaan. Zo bieden we nu en in de toekomst in onze regio goede gezondheidszorg tegen verantwoorde kosten.

Met deze verbouwing krijgen we samen de huisartsenpost meerdere gemeenschappelijke ruimtes, zoals één balie, wachtkamer, triagekamer en een spoedkamer. Waar de patiënt voorheen twee aparte balies trof – één van de HAP en één van de SEH – komt er nu een gezamenlijke balie. 

Voor het optimaliseren van de zorg voor onze patiënten is een goede samenwerking tussen de HAP en de SEH van het IJsselland ziekenhuis heel belangrijk. De beide backoffices worden met elkaar verbonden, zodat medewerkers van de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost elkaar nog makkelijker weten te vinden.

Een goede samenwerking is uiteraard ook van belang voor de andere in- en externe samenwerkingen (o.a. met Radiologie, de VVT en andere externe zorgverleners). De Directe Toegang Radiologie maakt het mogelijk om bijvoorbeeld botbreuken snel te beoordelen. In het ziekenhuis is het lab snel toegankelijk voor onderzoek en de apotheek is 24 uur per dag bereikbaar. Zo zijn alle specialismen in het acute zorgproces betrokken voor een optimaal resultaat voor onze patiënt.

De verbouwing is een mooie volgende stap in een - al bestaande - goede samenwerking.