Samen voor goede patiëntzorg

Op 13 en 14 april stonden de IJsselland DuoDagen voor de 15e keer op het jaarprogramma. Niet eerder waren deze regionale scholingsdagen zo populair: meer dan 100 huisartsen, haio’s en specialisten ouderengeneeskunde namen deel aan de scholingsdagen in het ziekenhuis. Met elkaar kennismaken, afstemmen, lunchen en casuïstiek bespreken; en dat gelukkig weer zonder (corona)beperkingen.  

Het idee voor de DuoDagen ontstond zo’n 17 jaar geleden. Medisch specialisten en huisartsen sluiten in de zorg voor onze patiënten nauw op elkaar aan. Voor de juiste zorg op de juiste plek door de juiste professional is goede afstemming en informatie over en weer dus cruciaal.
Zo ontstond de basis voor de DuoDagen: nascholingsdagen voor huisartsen georganiseerd door medisch specialisten samen met huisartsen.

En zie daar: het fundament voor de DUOdagen:   

  • samenwerking en afstemming tussen huisartsen en medisch specialisten;
  • twee dagen hetzelfde programma – zodat huisartsen uit een zelfde praktijk eerder in de gelegenheid zijn om deel te nemen;
  • twee keuzesessies per programma onderdeel.   

We zijn ontzettend trots op de medisch specialisten die de DuoDagen hebben voorbereid. Naast de reguliere patiëntzorg hebben zij een mooi en volledig programma samengesteld met veel casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van huisarts en specialist. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als sportletsel in het weekend, blue toes, dementie, bekkenbodem problematiek, de ziekte van Parkinson, chronische buikpijn, luchtwegklachten bij kinderen of de totale heupprothese.

In april 2024 worden de Duodagen opnieuw georganiseerd.