Succesvolle controle-audit ISO 27001 en NEN 7510

Het IJsselland Ziekenhuis heeft de 4-daagse controle audit voor de ISO 27001 en NEN 7510 standaarden voor informatiebeveiliging succesvol afgerond. Wij zijn erg trots op het behaalde resultaat, waaraan door iedereen hard is gewerkt!

Bij de controle is door DNV, de externe auditor, vastgesteld dat het IJsselland voldoet aan de eisen die aan het ziekenhuis worden gesteld. Dit betekent dat de geldigheidsduur van beide certificeringen is verlengd. Wij hebben van de auditor veel complimenten gekregen voor onze aanpak.

Het doel van de controle-audits is om objectief bewijs te verzamelen dat wij blijvend voldoen aan de eisen van de normen. Ook wordt beoordeeld of het IJsselland nog steeds voldoet aan de specifieke doelstellingen van het management voor informatiebeveiliging.

Doordat we werken volgens de eisen die de ISO/NEN- certificering aan ons stelt en bouwen aan het continue proces om kwalitatief goed werk te leveren, blijven we onszelf ontwikkelen en verbeteren. Dit komt ten goede aan de vertrouwensrelatie van de patiënt, collega’s  en vrijwilligers met het IJsselland.

Het IJsselland Ziekenhuis beschikt sinds 2021 over een ISO 27001certificaat en als één van de eerste regionale ziekenhuizen over een onder RvA-accreditatie uitgeven NEN7510-certificaat. Hiermee laten we zien dat informatiebeveiliging een blijvende prominente plaats inneemt in de bedrijfsvoering. Hiermee voldoen we ook aan onze eigen norm om continu te blijven verbeteren.